2011.11.22

Idag har Beauty Boy varit min hästkompis i exakt två år. Och den här veckan har han gått från att vara min medryttarhäst till att bli min foderhäst på heltid. Nu letar jag alltså efter någon som vill dela halva ansvaret och ekonomiska biten med mig och har fullt upp med provridningar och att sätta igång honom ordentligt.

Marocko 2011
Min bästa resa är den min syster, Freja och jag gjorde till Marocko i janurari-februari i år. Här är foton från den resan. Vi åkte genom nedre delen av landet; agadir-atlasbergen-marrakesh-tiznit-sahara, jag lärde mig surfa och red kamel i öknen och tappade bort dem andra på en marknad med tolvtusen marknadsstånd.

2011.11.04

Det sämsta tillfället att bli matförgiftad är efter en vecka av rawfooddetox och konstant hunger. För första gången på trettiosex timmar har jag fått äta någonting min kropp verkar vilja ha; tre skedar youghurt. HURRA!

Selfportrait


Detox/rawfood/recept

Lösviktsgodis är min bästa vän och största fiende. Jag är så otroligt sockerberoende att jag blir tokig om jag inte äter godis nästan varenda veckodag. Men nu ska jag minsann bryta detta dåliga mönster och ha en sockerfri månad under november. Annars skulle jag förmodligen spåra ur i december med allt julgodis. För att minska mitt sötsug och ha strängare mål att nå börjar jag med en veckas detox.

Det finns en hel del olika varianter av detoxmotoder och jag har snickrat ihop en egen variant eftersom att syftet med min främst är att bli avgiftad från socker och lättare komma undan sötsuget.

Såhär ser min detoxkur ut:
- Jag äter ingenting som innehåller olika typer av mjöl.
- Jag äter inte rött kött, men däremot fisk. Dock inte vilken fisk som helst utan bara "hemmauppfiskade fiskar", pinklax eller viltfångad lax. Odlad lax är full av kemikalier från den maten de äter. Pinklax är en annan typ av laxfisk som inte innehåller lika mycket kemikalier.
- Jag äter inte någonting som innehåller socker eller alkohol.
- Jag dricker koffeinfritt kaffe för att undvika koffein.
- Jag undviker alla mejeriprodukter, men tillåter mig själv att ha en liten skvätt mjölk i mitt koffeinfria kaffe.
- Däremot äter jag en mängd grönsaker, frukt, baljväxter, osaltade nötter, linser och sådant.

Jag tänkte passa på att dela med mig av ett recept på den måltid jag åt idag:Kikärtssallad med pesto
Bladspenat, ruccolasallad, gul lök, kikärtor, pesto. Jag fuskade dock med köpt pesto men vill du göra egen, använd basilika, olja, vitlök och pinjenötter.Gelix
RSS 2.0