2011.06.28

Imorgon sticker jag ner och möter upp Cattis i Göteborg. Sedan åker vi till Alanya i Turkiet i åtta dagar.

Midsommarafton


Såhär såg jag ut när jag gick omkring vid havet på midsommarafton. Vi firade i sommarstugan med grillat och jordgubbstårta. Min syster tog bilderna under min regi. Det första jag gjorde när jag kom tillbaka till civilisationen var att stiga in hemma hos Cattis och så bokade vi oss (kanske lite väl spontant eftersom hon tydligen inte har giltigt pass) en resa till turkiet. Vi åker redan på onsdag.

2011.06.24Vi är i sommarstugan. Igår tvingade jag på min syster mina kläder. Och så gick vi ner till havet och fotade henne. Titta så snygg hon är!

Kolmården

Igår var hedvig, mia, peter och jag på Kolmårdens djurpark. Djuren var rätt sega till en början och låg mest stilla.

MEN

I ungefär samma sekund som jag insåg att jag glömt minneskortet till kameran hemma men släpade med mig både min 7D och ett extra teleobjektiv, började tigrarna självmant att busa i vallgravsvattnet, elefanterna reste sig på bakbenen för att nå mat, antiloperna sprang i flock, fågelshowen var asball och en noshörning stod 1,5 meter ifrån oss och pratade med Hedvig. Det hade alltså gjort sig fastligt bra på de där fotona jag aldrig kunde ta.

Sedan åkte vi karuseller och Safariride två gånger. Sista gången i ett sådant spöregn att vi fick sätta upp våra paraplyer som en skyddande vägg.

GIF


Jag gjorde två gif:ar av en film från Cattis mobilkamera. De är från en hopplektion jag hade i september 2010. Måste fan börja filma mer med min 7D, då blir det nog rediga hopp-gif:ar sedan. Om bilderna inte är rörliga kan ni väl hojta till!

fredag


Igår hade Cattis och jag en riktig hästdag. Först åkte jag med henne till Vånga och hämtade hem hennes sto Vibeke som varit borta på insemination. Därefter åkte hon med mig till min medryttarhäst Beauty Boy och trimmade honom lite. Cattis jobbar som ridlärare och beridare så det blir så himla lärorikt att se någon annan som verkligen kan, rida ibland! Jag satt med kameran i högsta hugg, han är en sådan fröjd för ögat den där hästen!

new platformshoes


2011.06.17

Vårt buskage av Ölandstok har blivit så hög att man inte riktigt ser vad som händer utanför. En enorm jordhög åkte precis förbi utanför fönstret. Jag hoppas och misstänker att den låg på ett flak av något slag och att det drogs av en bil.

Om en dålig dag

Nu tänker jag berätta för er varför det var så fruktansvärt synd om mig igår;
Jag vaknar alltid mellan klockan 05-07 varje morgon och somnar inte om. Under den här veckan har det dessutom skett efter en natt av helt sjukt brutala mardrömmar. Jag misstänkte att anledningen till att jag sover så dåligt är att mina öron börjat slå lock, ge mig tryck i huvudet och dessutom göra ont och tuta. Därför bokade jag en läkartid för att se om jag fått öroninflammation i.om att medicinen jag äter mot trycket i öronen inte hjälpt. Bussen skulle gå in till stan klockan 10.55, där skulle jag möta Mia och Peter för att köpa födelsedagspresenter åt Hedvig och William. Framme vid hållplatsen inser jag att jag glömt alla pengar hemma och inte kommer hinna vända och hämta. Så jag står och väntar. Det får jag göra i trettiofem minuter, för det kommer ingen buss. Istället måste jag ta nästa buss, gå av i Haga för att låna pengar av pappa och eftersom att jag sitter med ryggen mot färdriktningen märker jag inte att bussen inte stannar vid hållplatsen förrän vi är framme vid nästa. Jag måste gå mycket mycket längre och dessutom blåser det rakt in i mitt onda öra.

MEN jag får tag på pengar och jag hinner träffa Mia och Peter på stan. Däremot har jag inte riktigt råd att äta någonting ordentligt och tänker att om jag tvingas köpa en cheese på mcdonnalds kan jag likagärna åka hem och laga mat efter läkarbesöket. Klockan är alltså 14.00 och jag har inte ätit någonting sedan klockan 19.00 dagen innan (jag är ingen frukostmänniska och kan precis som en kamel behålla all energi fast att jag är hungrig).

Läkarbesöket blir tjugo minuter sent och jag misstänker att jag kommer sväta ihjäl i väntrummet. Väl hos läkaren får jag betala trehundra kronor, få en slangjävel nerkörd genom näsan till halsen och genom näsan till öronen för att få det konstaterat för mig att jag inte har något problem med öronen utan att jag lider av någon slags undermedveten stress som skapar spänningar i min nacke och fuckar upp öronområdet.

Dessutom är min hals så bedövad att jag inte får äta på någon timme.

Som tur är blev jag på bättre humör när jag mötte upp Cattis och hon kommer på att vi borde baka egna semlor. Det var så pass roligt att det inte gjorde ett dugg att de blev så äckliga att vi fick kasta varenda en.

Girl with wigs(img source: DISCOUNT)

fail.

I det här inlägget hade jag ju så hemskt gärna velat visa massa asballa bilder på hur bra det skulle gå när jag tävlade hoppning idag. Vi skulle se snyggare ut än aldrig förr och jag skulle tävlat högre än jag tävlat förr. Tyvärr fick jag sådan prestationsångest att jag nästan började gråta utan speciell anledning, blev tvungen att stryka mig ur de två högre klasserna och med en rejäl dos övertalande och peppande från Nina, Pernilla och Elin C safehoppa en bana 70cm för självförtroendets skull. I den glömde jag sista hindret och orkade inte starta om igen på grund av övertaggad häst.

Jag hade ju verkligen behövt att det skulle gå bra just nu.

Frisbeegolf


Vi spelade frisbeegolf här om dagen. Det hade jag inte den blekaste aning om att man kunde spela. Hur som helst gick det precis som förväntat eftersom att jag varken kan koncentrera mig eller har någon som helst kontroll över vad jag gör. Hamburgaren vi åt efteråt var i alla fall en toppenburgare!

Weekend på Taffsnäs


År 2004 och 2005 var jag på Taffsnäs ridläger som ligger utanför Gnesta mellan Nyköping och Södertälje. Sedan dess åker vi dit nån gång om året och jobbar, rider och träffas, vi ridlägerkompisar. Torsdag-Söndag förra veckan var en sån däringa Taffsnäshelg så Mia, Alex, Vicky, Cissi, Cattis och jag har haft sjutton hästar att rida på, tagit årets första svenska dopp, haft tacokväll, ätit födelsedagstårta och avramlingstårta, grillat och festat på gnestadagen för att gå upp åtta nästa morgon och stalljobba och sedan bakishoppa. Jag orkade inte ta med mig kameran på uteritter så några sådana bilder får ni inte se. 

Simon

Jag och Gilbert

Alex och Manfred(?)

Jag och Casper

Cattis och Simon


Jag och Ferdinand

Mia och Vicky vid grillen

Alex hänger med hästar

Jag och Cissi tog årets första svenska dopp


Mia och Casper


Vicky och Trond


Wolves & Bucksimg source: Wolves & Bucks <--- bloggtips.

Skaffade en Shoulders Back igår för att få ordning på mina framåtlutade axlar när jag rider. Var rätt skeptisk men efter ungefär halva dressyrträningen ville min övre rygg dö, så jag antar att den verkligen fungerar. Tur för mig och min rygg att hästen inte var på sitt stretigaste humör igår. Struntar i den idag dock för jag, Cattis, Vicky, Alex, Mia och Cissi ska iväg till Taffsnäs ikväll och jag vill ju inte dö träningsverksdöden redan innan jag hunnit dit. Där ska vi rida precis skitmånga fjordhästar, grilla korv, bada med häst och gå på nån fest på Gnesta-dagen.

Gelix
RSS 2.0