Marocko del 1; Agadir, Atlasbergen och Marrakech

I Januari reste jag, min syster Linda och Freja runt i nedre delen av Marocko och det har jag helt glömt att berätta om här. Vi flög till Agadir och hade den staden som bas, men reste genom Atlasbergen och in i Marrakesh, och förbi mini sahara till silvrets huvudstad i öknen, Tiznit.

Agadir

Vårt hotell Tagadirt hade världens vackraste badrum. Det kändes lite som att bo i ett disneypalats.

Gamla Agadir är idag bara ruiner sedan den stora jordbävningen. Utsikten däremot är himla fin.

jag och freja en kväll på stranden

Vi hade bestämt oss för att undvika att hamna i turistfällorna och försökte i stället lära känna marockanska folk
som kunde visa oss runt. Chacliff, som vi betalade lite för att köra runt oss och lära oss allt om Agadir tog med oss och tittade på kungapalats, gamla stadens ruiner, körskolan i bergen och de rika och fattiga områdena.

Agadir - Atlasbergen - Marrakech


För att ta oss till Marrakesh reste vi genom de svinkalla Atlasbergen. Vi tvingades sitta fem timmar bredvid världens jobbigaste tyska man, Harald. Men det fick det väl kanske vara värt för Marrakesh var absolut höjdpunkten på resan. Res inte med turistbuss dock, utan upptäck staden själva, det kräver nämligen lite tid för att man inte ska gå vilse.

Man MÅSTE in bland alla små gränder i den gamla staden, Medinan och titta på torget. Det finns med på unescos lista av kulturarv/världsarv. Här finns sagoberättare, ormtjusare och allt står på precis samma ställe det stått de senaste hundra åren. Djurplågeriet och fattigdomen är enormt där, men alla säljare är inte alls lika påstridiga som i turistorterna som Agadir.

Nu mår min dator alldeles jättedåligt, så jag visar bilder från kamelridning i öknen, surfing och tiznit senare ikväll.

Kommentarer
Postat av: SANNA

Hej, vad roligt att du ville vara med och tävla! :)

Vinnaren är utsedd, kika in och kolla om det var du som vann! ;)Oavsett om du vann eller inte så kan du anmäla dig igen för ännu en chans, ny tävling pågår nu! :)KRAM

2011-04-15 @ 15:56:53
URL: http://sannaakarin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Gelix bloglovin


RSS 2.0