om att ha en ful hals

Om jag vore lite äckligare skulle jag visa er en bild på hur min hals ser ut inuti. Den är svinful. Halsmandlarna är nämligen så svullna att de nästan nuddar varandra och helt fulla av blåsor. Det gör det såklart rätt svårt att äta annat än soppa och glass, men i övrigt mår jag prima ballerina. Läkaren säger att det inte är halsfluss och att det förmodligen kommer göra svinont när blåsorna spruckit, så nu tar jag vara på min sista dag som någorlunda pigg och plockar med lillasyster till stallet. Jag har tjatat på henne i ett och ett halvt år om att hon måste rida, och äntligen blir det av.


SkansenJag har spenderat två trevliga dagar i stockholm. Där fyndade jag världens mest ultimata minigrill (med ett frysfack i väskan). På så vis kan jag grilla vad jag vill, när jag vill. Jag är lixom alltid redo att grilla. Jag kan till och med grilla ute till havs om jag skulle vilja. Jag hann också med att avklara både årets grillpremiär och premiärcykeltur. Igår åkte Joni och jag till skansen och kikade på gamla hus och nordiska djur. Älskar gamla hus, de är så himla mycket finare och luktar så gott om de är gjorda av enträ. De nordiska djuren var inte lika spännande, men jag gjorde det hela lite mer äventyrligt genom att peta på en påfågel.

Imorse vaknade jag klockan 05.40 av att jag var världens mest förkylda person. Fan, att det bara ska gå två veckor från att jag är sjuk tills att jag blir sjuk igen. Det här är ju tredje förkylningen på raken nu! Jag ska i alla fall iväg till hästen, sedan ta en tripp till Ödeshög, där jag ska med på pappas föreläsning, och innan vi kommer fram blir det ett stopp på ridsportsbutiken Sharpman i Mjölby.

Hopptävling i ÅtvidabergIgår var jag med Cattis i Åtvidaberg och hejade på henne och Åby-laget under hopptävlingarna. Banan var tydligen rätt svår för väldigt många fick nedslag och vägrade ut sig. I vissa klasser var det jättefå som kom nolla ur grunden och gick till omhoppning. Cattis gjorde dock bra ifrån sig och jag stod med kameran i högsta hugg hela dagen. haha

Ursäkta allt tjat om hästar. Men jag gillar häsar. Hästar är bäst!!!!!!!!1ett

2011.04.17...2Idag har Nina och jag varit med Cattis och Åbylaget på hopptävling i Åtvidaberg. Varje vår lyckas jag också bränna en halv kroppsdel i solen vid tävlingsbanan och 2011 blev det pannan, men inga andra delar av ansiktet. Snyggt. Sedan hängde Nina med till min medryttarhäst och red loss honom lite åt mig. Han har nämligen vissa perioder då han biter tag i bettet i vänster sidan och gör sig stel i det varvet och då låser jag mig. Hon löste dock problemet rätt snabbt.

Bilder från tävlingen kommer upp i morgon. Hästen på bilderna i inlägget är min medryttarhäst Beauty Boy, och Nina rider.

2011.04.17

Jag har en riktigt elak visdomstand som får mitt öga att göra ont och väcker mig om natten. Den här gången är det som tur är den sista. Nu ska jag bege mig iväg med min kompis cattis och hennes häst vibeke på tävling och hoppas att tanden ger sig under dagen.

Marocko del 2; Surfing i Agadir, Tiznit och Sahara

Sufing i Agadir
Vi mötte upp några kompisar vi haft kontakt med genom couchsurfing. Eftersom att jag började mitt nya, modiga liv 2011 så fick de lära mig att surfa. Det var inte alls så vingligt som jag trodde, men väldigt fysiskt utmattande.
här är deras "kontor"
Sedan visade oss runt på lite barer och clubbar.


Tiznit
På vägen till tiznit, silvrets huvudstad åker man via kusten. Här bor man på berg och i grottor under fiskesäsongen. Kvinnan på bilden plockar musslor som spolas upp av vågorna.
ett hus. oftast är det männen som bor i grottorna och kvinnor och barn i sådana här hus.och så måste man ju ta en tripp till saharaöknen, åka jeep och rida kamel, såklart!

Marocko är min absolut häftigaste reseupplevelse. Jag hade aldrig tidigare varit utanför europa så det var så himla roligt att uppleva en annan kultur på det här viset. Människorna i landet är så himla hjälpsamma och nöjda med det mindre, till skillnad från oss jälvupptagna svenskar. Jag kommer definitivt att åka tillbaka i år!

2011.04.16


(img source: google)

Jag hade planerat att det skulle va superfint och soligt väder när jag vaknade idag. Och att jag skulle åka tidigt till stallet och hoppträna lite. I stället är det gråmulet och mitt vänstra öga gör så himla ont att jag inte kan titta åt något annat håll än rakt fram utan att behöva vrida huvudet i stället.

fästingar

Igår fick jag en fästing från allt trädgårdspyssel. Himla vidrigt, om man som jag, hatar fästingar. Nu får jag massa inbillningsfästingar så fort jag gått utan för dörren. Det räcker med att jag gått och hämtat posten så känns det som om något är där och kryper. De här mentala fästingarna är nästan värr än de riktiga.

Marocko del 1; Agadir, Atlasbergen och Marrakech

I Januari reste jag, min syster Linda och Freja runt i nedre delen av Marocko och det har jag helt glömt att berätta om här. Vi flög till Agadir och hade den staden som bas, men reste genom Atlasbergen och in i Marrakesh, och förbi mini sahara till silvrets huvudstad i öknen, Tiznit.

Agadir

Vårt hotell Tagadirt hade världens vackraste badrum. Det kändes lite som att bo i ett disneypalats.

Gamla Agadir är idag bara ruiner sedan den stora jordbävningen. Utsikten däremot är himla fin.

jag och freja en kväll på stranden

Vi hade bestämt oss för att undvika att hamna i turistfällorna och försökte i stället lära känna marockanska folk
som kunde visa oss runt. Chacliff, som vi betalade lite för att köra runt oss och lära oss allt om Agadir tog med oss och tittade på kungapalats, gamla stadens ruiner, körskolan i bergen och de rika och fattiga områdena.

Agadir - Atlasbergen - Marrakech


För att ta oss till Marrakesh reste vi genom de svinkalla Atlasbergen. Vi tvingades sitta fem timmar bredvid världens jobbigaste tyska man, Harald. Men det fick det väl kanske vara värt för Marrakesh var absolut höjdpunkten på resan. Res inte med turistbuss dock, utan upptäck staden själva, det kräver nämligen lite tid för att man inte ska gå vilse.

Man MÅSTE in bland alla små gränder i den gamla staden, Medinan och titta på torget. Det finns med på unescos lista av kulturarv/världsarv. Här finns sagoberättare, ormtjusare och allt står på precis samma ställe det stått de senaste hundra åren. Djurplågeriet och fattigdomen är enormt där, men alla säljare är inte alls lika påstridiga som i turistorterna som Agadir.

Nu mår min dator alldeles jättedåligt, så jag visar bilder från kamelridning i öknen, surfing och tiznit senare ikväll.

losing iphones, finding money

Igår fikade Emma, William, Rosanna, Peter och jag på Trappan. Peter och jag köpte årets första glass och sedan fick Peter visa prov på vilken gör-det-själv-person han är. Efter ungefär en kvart tvingades vi nämligen bryta upp golvet på uteservering. Såhär gick det till:Peter råkade tappa sin iphone4 mellan plankorna. Det är cirka 3 meter ner till marken men hans telefon landar givetvis på lilla 30 cm långa instängda hålrum som finns där. Det var lixom dubbla tak om man ser det underifrån så den gick inte att hämta nerifrån marken (under terassen). Vaktmästaren vägrade uträtta några goda gärningar nu när klockan var en minut i fyra och det var dags att åka hem, så Peter skulle antingen få vänta till morgondagen eller ta saken i egna händer.Han vandrade hemåt och kom tillbaka med en borrmaskin för att dra loss skruvar.Men plankan satt så himla hårt att det fick fixas en verktygslåda och snart satt vi där allihopa på uteserveringen och slet med hammare, borrar och mejslar för att bända loss plankan. Personalen verkade som tur var inte märka någonting.Till slut lossnade plankan och iphonen gick att få fram. Peter hade tur i oturen och hittade 110 kronor där under också. Ibland lönar det sig att ta saken i egna händer och börja snickra på offentliga uteserveringar, minsann.


I love short shorts

Om jag vore lite mer av en gör-det-själv-person hade jag byggt sådana här jeansshorts. Det är nog inte så himla svårt att klippa av gamla jeans och färga dem i tvättmaskinen. Men tyvärr är jag helt obegåvad på pysselfronten. Hade jag haft pengar över hade jag köpt mig ett par från Runwaydreamz, killen som bygger shortsen ovan. Men tyvärr har jag inte pengar heller.

Anledningen till det känns dock helt okej. Vi bokade biljetter till ibiza igår.

om folk som sjunger

Jag har alltid blivit lite illa till mods när det sjungs i disneyfilmer. Kanske mest på grund av att jag själv aldrig någonsin i hela mitt liv gripits av känslan av att NU MÅSTE JAG BARA SJUNGA UT OM VAD JAG HÅLLER PÅ MED. Men igår när jag väntade på bussen så cyklar en man i fyrtioårsåldern förbi på en cykel. Och helt plötsligt brast han ut i sång. Och högt sjöng han!

Precis som i en disneyfilm.

pandajacketJag har precis köpt den här jackan. Etthundranittiotre kronor kostade den översatt i svensk valuta. Och det är ju nästan helt gratis.

Om Danko Jones och en top tre fail.

idag har jag varit humpare på danko joneskonserten. de har oerhört mycket ljud och ljusutrustning. oerhört mycket TUNG ljud och ljusutrustning. jag önskar att jag hade fått se och höra den in action, men jag misslyckades med att ta mig till konserten på ett sätt som numer platsar på listan över mina toptre fails.

Såhär gick det till;

Jag befann mig hemma hos min mamma som bor vid ett villaområde precis vid skogen, på landsbygden. Vägen till och från busshållplatsen är definitivt inte ödslig utan snarare... lugn. Jag är en välfigt ängslig person och förr i tiden var jag så mörkrädd att jag inte hittade saker efter nio på kvällen om jag visste att jag måste ta bussen hem eller gå hem själv i mörkret. det begränsade mitt liv. Men så flyttade jag in till stan och insåg att jag inte kan springa hem i panik varje gång jag varit ute på kvällen och till slut var jag inte alls mörkrädd längre. Tills idag.

Jag hade väntat på bussen i tio minuter när jag helt plötsligt blev så mörkrädd att jag till och med försökte gömma mig för de bilar som åkte förbi, jag satt där och tänkte på så läskiga saker att jag blev tvungen att resa mig upp från bänken och skynda mig hem igen.

Jag blev så mörkrädd att jag missade Danko Joneskonserten.
Och det är helt klart en top tre fail.

2011.04.03(img source: flickr)

i helgen har jag inte uträttat mycket vettigt alls eftersom att jag är den segaste tjejen i hela världen sedan dunderförkylningen. Jag lyckades tjäna in över sjuhundra kronor på kläder jag inte använde när jag sålde på NKPGStyle (ett modeevent i norrköping). Resterande delen har jag suttit klistrad framför en dvdbox av That 70s Show och varit på allmänt dåligt humör ända tills jag kom till stallet idag. Min medryttarhäst har så himla mkt personlighet att han alltid är så kul att umgås med. Han lyckas lixom alltid få mig på bra humör så att man får en andra chans och har glömt att det varit en dålig dag när jag kommer hem.

Gelix
RSS 2.0