en liten rebusjag och moa har köpt sånna hära;
Emmaboda bil-getter. Eller ja... biljetter.

midsommar på landet

jag har spenderat fyra dagar i vår sommarstuga. den ligger mot valdemarsvik och sedan tre-fyra mil till.på väg till midsommarfirande var jag båtkapten och tvärbromsade varje gång någon drack öl så att de fick hela burken i halsen.

farmor och farfar

vardagsrummet i sommarstugandet fiskades strömming. jag fiskade dock inte, för jag tycker synd om fisken.däremot var jag funktionell och hade två par glasögon. ett par för synen och ett par för solen.sedan rökte vi fisk


full fart hemmåtIgår var Beauty Boy och jag ute och gjorde vad han tycker är absolut roligast - springa toksnabbt utomhus. Jag red bort längs med några sandvägar och släppte honom på vägen hem så att han fick galoppera i exakt vilken takt han själv valde. Halsbrytande fyrsprångstempo. jag har aldrig riktigt förstått hur snabb han är, hästen. Men kul var det! Efter en hästdusch lade han sig och rullade såhär i hagen. Och då insåg jag hur himla störda hästhovar är. Titta på dem! Och så sätter man på plåtbitar som skor. På nått vis är det himla gulligt.

Uppfinnar´n

Jag har precis tagit en tårt-påtår. Alltså en bit tårta till. Mamma och jag tjuvstartar med midsommartårtan eftersom att jag åker till skärgården imorgon och inte kommer tillbaka förrän på måndag. Det jag egentligen ville berätta för er är att igår på stranden, kom jag på inte en, utan tre, TRE ashäftiga uppfinnigar!!

Uppfinning nr 1: Solbrillelinserna
När jag solar brukar jag tröttna på att behöva kisa eller blunda och ta på mig solglasögon. Därför får jag alltid en pandabjörnsbränna i ansiktet. Så igår uppfann jag sollbrillelinserna! Eller inte lixom solbrillelinser i fysisk form utan den fantastiska idén. Solbrillelinserna skulle vara som vanliga linser fast i solglasögonmaterial istället. Man ska kunna se precis asbra med dem om man vill titta under vattnet, och de ska häller inte spolas ur när man simmar med öppna ögon. Helst ska man kunna ladda dem med sitt synfel digitalt så att man ser bra jämt. HUR BRA?!

Uppfinning nr 2: Spanar-appen
I min iphone har jag en kamera-app som man kan zooma med. Spanar-appen ska zooma utan att det går att fota så att man antingen kan läsa skyltar på håll, liten text eller spana in någon på håll tex. på stranden, utan att det syns.

Uppfinning nr 3: Ridbyxetightsen
Det är väldigt varm att vara hästtjej. Man ska bära hjälm, stövlar (jag tycker om att ha ridskor), och tjocka byxor med läderförstärkning. Därför uppfann jag igår idén om ridbyxetightsen. De är vanliga bomullstights men inte alls hala eftersom att de har helskoning av mocka. De är också mjukare så att man kan rulla upp dem lite käckt längst ner vid vaden om man vill.


ojojoj!
nu kom jag på en asbra uppfinning till!

Laddningsbara solglasögon:
Alla jag känner som ser så pass dåligt att de inte kan vara utan sina glasögon bär aldrig solglasögon. De går hellre runt och kisar bakom sina vanliga glas. Tänk då om man hade ett par glasögon som man lixom hade någon slags mjukvaroprogram i som gick att uppdatera. Man kunde då använda samma bågar men bara ställa in sitt synfel och välja mellan sol-läget och det vanliga glasläget. Och eftersom att man alltid ser så brun ut om man kikar på sig själv bakom solbrillor skulle man bara behöva sola hälften så mkt om alla bar de fiffiga laddningsbara solbrillorna.


Någonting säger mig dock att mina uppfinningar bara skulle gå hem i typ kina och japan.

Stockholm

Hej Fanz!
Den dåliga uppdateringen beror på att jag befunnit mig i huvudstaden i några dagar. Det såg ut lite såhär;

Efter en kik eller två på bröloppet begav vi oss in till Trädgården. Där mötte jag upp de här två.


Det var nämligen så att City skulle spela. Så det gjorde de.


Sedan begav jag, Mia, Joni och Hedvig oss iväg till Midsommarkransen för att hinna dricka vin innan Kruthusetfesten.

Mia och Födelsedagsbarnet Hedvig på Kruthuset.

Peter och Blåsfiskbruden.

Sedan fick vi för oss att gå från Liljeholmen hem till Stora Essingen.Nästkommande morgon åt jag vattenmelon och spenderade dagen på uteterassen med en hel bunt glada människor som fortfarande befann sig i technofest-mood. Efter ett kik på en Lejonkungen var det dasgs för Open Air-festival ute vid Kaknästornet. Grundfarbe rastade nämligen sitt Pa där bland fälten.

Sedan har jag byggt egen pizza, tittat på min syster i Skype, varit på möte, fått en ny säljare, ätit bullar med hedvig och jobbar i en park. Nu skulle jag egentligen börjat jobba, men jag försov mig i två timmar och den dåliga karaktären kickade in och jag hamnade här i stället. Om jag jobbar nu, får jag åka och bada med Elin sen.

2010.06.17

I torsdags begav vi oss iväg till Arkösund. Dit tog vi oss i Jonis mammas tjusiga bil.
Jag lyckades aldrig riktigt bada dock. Det var helt enkelt för kallt.
Sedan bestämde vi oss för att ta färgan över till Sjöstugan och äta.
När vi tröttnade på skärgården begav vi oss istället till Himmalstalundsfälten. Där flögs det radiostyrda flygplan.
och hölls en gameboykonsert

Hund

Sofie och Fia kramades med en hund förra lördagen.2010.06.12Nu ger jag mig av mot Lindö för lite festligheter.

missat poängen

igår beskrev min pappa Visualiseringscentret för en vän. han sa såhär:

"det är en plats där man får peta på saker och prova olika glasögon."

efter ett tag tillade han:

"och så var det en film med."

jag visste inte om det var läge att skratta eller skrika.

2010.06.10jag och min medryttarhäst Beauty Boy

Taffsnäs

När jag var yngre åkte vi till Taffsnäs på ridläger ibland. Ända sedan dess brukar vi åka dit nån gång på sommaren och ha återträff med ridlägerkompisar och jobba lite. Den här gången var Cattis, Vicky, Mia, Alex, Elin, Cicci, Lotten, Andrea och jag där och tog emot de hästar som varit uthyrda och höll igång dem inför lägrena. Jag hade med min kamera utan minneskort så jag har norpat av andra.Alex, Elin & Cattis badar efter en bikini-skentur framkallad av två grävlingarJag & Sindar var snabba upp ur vattnet när någon fick syn på blodiglar


Jag på Sindar & Cattis på DalmeCattis och Mia äter frukost
jag & Gullfrost

2010.06.09Nu ska jag bygga någon slags maträtt, invänta att Elin slutar jobba och sedan ska vi bege oss iväg till sommarhagen, ta med hästen till Skärlunda och hoppa lite hinder.

examensfest

i fredags firade min klass vår examen med fest.vi pimpade lokalen med flera hundra ballonger.jag invigde mina topnotchskor
Jag hade mest väldigt ont i halsen och försökte ge upp och dra hem skapligt. När jag kände mig som mest ynklig på hemvägen ropar någon plötsligt mitt namn och där står Daniel som jag lärde känna under en skapande svenska-kurs i gymnasiet. Vi gick till Vinkällaren och drack vin istället. Typiskt bra spontant avslut av kvällen.

Dagen då Peter Gahnström dog och återuppstodJag har tagit min fil. kand-examen och sedan rest iväg till taffsnäs, därav den dåliga uppdateringen. Hur som helst; i torsdags skulle vi fira vår klasskamrat Erik´s sista dag i Norrköping. Han ska nämligen flytta till Norge.

Efter lite häng i Vasaparken begav vi oss till min och Viktors bakgård för att grilla och dricka Cava.Peter tackade gudarna för vädret och tände grillenSedan dog han och blev nästan snuvad på måltiden. Så nära...

Som tur är var han inte sen med att återuppstå!
när solen försvann från bakgården gick vi in till viktors lägenhet.erik var såhääääär nöjd med sin sista norrköpingsfest:kvällen avslutades på otten där frej och herbert spelade


Gröna Lund

I tisdags var jag på Gröna Lund.

Vi hade thanx to Frej lyckats få vip-åkpass och fri bar på Gröna Lund.
Såhär glada var Björn, Joni och jag över det i kön till Kvasten.på tivoli måste man äta sockervadd.Björn och FrejHär åker Björn, Hannes och Joni Fritt Fall Tilt. Den skippade dock jag även om jag senare lyckades skaffa tillräckligt mycket mod och gav mig in i Insane och Katapulten. Jag är rätt feg egentligen och min lillasyster måste teståka allt innan mig i vanliga fall. Men nu var hon ju inte där så jag fick helt enkelt köra ändå.
Typiskt tokbra tisdag!

Gröna Lund

Jag är barnsligt förtjust i att åka karusell och äta sockervadd. Ändå har jag inte lyckats ta mig till ett nöjesfält på tio år trots att jag planerar att jag ska göra det varje sommar. Senast jag åkte karusell var jag tolv och hade nackspärr. Vi var på Liseberg och jag kunde bara åka slänggungorna en gång. Jag var som tur var inte världens ledsnaste unge för det dock. Jag hade nämligen varit där på skolresa nitton dagar tidigare. I år har jag och Joni försökt ta oss till Gröna Lund två gånger men misslyckats ganska brutalt båda tillfällena. MEN tredje gången gillt, för idag ska jag minsann få åka bergochdalbana och äta sockervadd! :D

edit: nu slog det mig! jag har ju visst åkte karusell inom de senaste tio åren. jag var ju tamigtusen på gröna lund för nio år sedan.

Gelix
RSS 2.0