HästhoppningElin och jag har hoppat hästhoppning idag. Hästhoppning är bland det tokigaste jag vet; man sitter ju lixom på ett djur och styr det mot saker man ställt fram ivägen så att djuret måste hoppa över. Och oftast blir djuret överlyckligt över att få hoppa över sakerna dessutom. I alla fall min medryttarpolle. Himla konstigt.

Om att ha en egen drake.Istället för att plugga körkortsteori har jag ritat drakar.

Mitt favoritdjur är egentligen dinosaurier. Det har det varit ända sedan jag var liten. När de andra barnen lekte med barbie var jag och min vän amanda ute i skogen och lekte arkeologer genom att leta skelett. Därför är min absolut högsta önskan att ha en egen drake. Eller helst två, en ska kunna flyga och en ska kunna trolla. Man skulle ha dem i drakstall.

Den som kan trolla kan spruta eld också förresten. Det är mycket häftigare så.

2010.07.25Nu trotsar jag det dåliga vädret och ger mig av för att träffa Cattis och Vicky.

Om att råka stjäla en unges blöjorJag är så himla tankspridd ibland. Benen bara går dit fötterna pekar samtidigt som hjärnan tänker på en gräddtårta och sedan vet jag inte var jag hamnar, vad jag glömt eller vad jag gjort på vägen.

I torsdags råkade jag stjäla en unges blöjor, solhatt och allergimedicin.

Mias brosdotter på tio månader var hemma hos dem. Hon var barnvakt och vi gjorde henne sällskap över en kopp kaffe. Jag hade inte med mig någonting annat än en jacka och min plånbok men lyckades på något vis stjäla en påse som stod i hallen, när vi skulle hem. Det märkte vi inte förrän Hedvig kliver ur bilen och säger "Gelix du har glömt din påse i baksätet". Hade jag med en påse? Vad hade jag i påsen? Tydligen blöjor, solhatt och allergisalva.

Det var bara att åka tillbaka igen för att ursäkta påsstölden och min kleptomani.

Ludvika


Jag har varit i Ludvika och hälsat på hemma hos Hedvig. Hon hämtade upp mig i Borlänge så att vi kunde åka till Emelie och dricka kaffe. Där fanns den här fina hunden. Den hette Ralf och lät ungefär som en gris.


Hedvig hjälper till med en häst som heter Curry. Den är guldfärgad och han en sagohästs man. Vi åkte ut till stallet och red.Jag fick låna en häst utav en snäll tjej. Den hette Virus.


Och var såhär himla pytteliten;


Sedan bygde Hedvigs mamma världens godaste paj. Mia kom över och käkade och sedan drack vi drinkar innan vi skulle iväg och möta deras vänner Oskar, Anton, Staffans och Pettsson.


Vi gick till trädgården. Där fanns gothare som dansade poledancing. (obs! bilden på mig och Mia har absolut ingenting med gothare som dansar poledancing att göra. Men det förstod ni nog.)


Det regnade på vägen tillbaka till Oskar. Mia hade tyvärr blivit av med sin kofta.


Vi åt köttbullar, hade ketchup-krig och jag byggde en vattentät tröja åt Mia. Den dög dock inte tyckte hon. Hedvig däremot tog tacksamt emot den.


Dagen därpå åkte vi hem till Mia och fikade. Där fanns den här hunden;


Sedan återvände vi hem till Hedvig, grillade lamfärsbiffar, åt maränger, spelade kort och sedan vaknade jag på natten av att jag såg ett spöke som visade sig vara Hedvig. Det blir dock en helt annan historia.


roadtrip


(img source: http://www.flickr.com/photos/gracegloria/)

Se upp för andras barn, de är tydligen tokiga såhär års. Igår åkte jag och Elli till Näkna och skulle ta ett dopp när två främmande barn överföll mig. Jag kan ibland vara lite långsam med att doppa mig så de omringade mig och sa "ska vi hjälpa henne i, behöver du hjälp i?". Jag sa att jag nog klarar mig rätt bra själv och då gick de till attack. Det ena barnet skvätte och det andra kastade sig över mig och tvingade ner mig i vattnet. Sedan hotade de med att kasta sand på mig om jag inte doppade hela huvudet. En mycket traumatisk upplevelse. höhöhö. 

Imorgon sticker jag iväg till Ludvika i några dagar. Tåget går tidigt tidigt.  

torsdag

Mia är här. Därför köpte hon, Hedvig, Moa, Emma och jag öl och satt i stömsparken. När det började spöregna gömde vi oss under taket på en fiskestuga.

Sedan gick Moa till sin kör och Emma hem. Istället mötte vi upp Thomas och Erik.
Vi gick till vinkällaren.

Andy var där.jag hade färgade linser som jag råkade somna med sen. mina ögon blev så himla himla arga på mig då.
Wasteland


Jag har spenderat dagen själv på amager strand. Så här såg det ut;


Sedan åkte jag till affären min lillasyster jobbar i och hängde där tills de stängde. Den heter Wasteland.


på vägen hem köpte vi pizzaslices.


fruktkött

Min lillasyster verkar helt ha missat att det finns fruktkött. Eller i alla fall juice med fruktkött i. Idag visade hon mig en ny juice hon köpt och hällde upp den i ett glas åt mig samtidigt som hon sa med övertygande röst;

- Gelix! Bli nu inte rädd för de där kapslarna i... det är bara sådana som finns i apelsiner.

Som om fruktkött i juice vore någonting helt nytt för mig.

Nej.


Botanisk trädgård

Igårkväll gick vi till en botanisk trädgård här i Nörrebro. Så fort vi kom tillbaka till huset bröt världens jävla åskoväder ut. Eftersom att jag är världens mest larviga person är jag självklart livrädd för att vara ute när det åskar, så jag var just då jävligt nöjd över att vi bestämt oss för att inte ge oss ut senare.


Amager Strand

Jag är hos min lillasyster och hennes flatmate, Jacob i Köpenhamn. De bor i världens finaste lägenhet med världens längsta trapphus. Vi åkte till Amager Strand och badade. Det är havet mellan Sverige och Danmark ungefär vid öresundsbron.

miljöombyte

jag behöver verkligen miljöombyte ett tag.
därför drar jag iväg till köpenhamn imorgon och bor lite hos min syster.

gurka och fest

i lördags planterade Klas gurokor på nya torget. tänk er det här scenariet;
du är väldigt bakfull, ska äta tacos men har slut på gurka. det känns hemskt att gå till affären, men man måste ju ha gurka. inne på coop på nya torget verkar det vara stört mycket folk och besväret är enormt för en enstaka gurka. som tur är hittar du dock en gratisgurka som växer ur en av blomsterlådorna utanför.sedan gick vi på fest hemma hos moa och hannaoch därefter gick vi till strömsparken. jag visade hur jag ser ut i skägg och mustasch.maddenu ska jag och hedvig spendera dagen på en strand i svärtinge.

2010.07.03nu går jag och världens tightaste fodralklänning iväg på fest i hanna-vanja-moa-kollektivet.

2010.07.01Jag är så himla avundsjuk på alla som är på P&L och Roskilde. Mest Roskilde. Vad är grejen med att Emmaboda lägger Rex the Dog på onsdagen klockan åtta? va, va, va? Och att det bara verkar finnas två scener per dag där schemat tar slut vid 01.

Gelix
RSS 2.0