Sammanfattning av 2010

Januari

Förra nyåret firades på Åbygatan som hejdåfest till Punch och Emmy som skulle flytta till Göteborg. De hade gjort källaren så himla piffig med scen och partyinredning.Vi hade en arrangörsgrupp som hette Queens Of Noise. Vi åkte på arrangörsträff i sthlm över en weekend.Jag hade såhär kort hår.


Februari

Direkt hemkommen från sthlm gick jag modevisning för Postum och flyttade sedan in i en lägenhet på Skomakaregatan.


Vi åkte på Das Bootkryssning.
Där åt jag jättemycket tårta och klämde sönder lite nerver i handen så att den fortfarande än idag tappar känseln helt när den blir kall.


och gjorde exjobb som projektledare på visualiseringscentret och med maskinens zeppelinarprojekt


Mars

vi hängde så mkt som möjligt på utedäcket vid jobbet.


och dj:ade på ett bands releaseparty.

April


Hälsade på eva, erik och william som gjorde sina xjobb i sthlm. Gick på katt och hundfest hemma hos smk.


Här är ett lodjur.


Jag var tyvärr inte utklädd. 2010 var mitt sämsta utklädnadsår någonsin.


Valborg började med laserprovning och möte och slutade i uppsala.
Maj

Äntligen invigdes visualiseringscentret. Jag och Hedvig hade fixar en lounge med lite konstnärer och djs på nederplanet.Juni
Jag tog Kandidatexamen i Kultur, Samhälle & Mediagestaltning, och vi hade avslutningsevent.


Och grillade en del på min och min granne Viktors innergård.En dag åkte vi häftig bil till Arkösund och badade. Åkte färgan över mot kolmården och åt på Sjöstugan för att sedan avsluta kvällen med flygplansflygning på Himmelstalundsfälten.
En dag lyckades Frej fixa fri bar och vipåkband till alla på Gröna Lund. Då åktes det massa karusell.
Jag firade midsommar i sommarstugan. Åkte massa båt och blev precis skitbra på patiensen Spindelharpan

Hedvigs födelsedag firades i Sthlm. City spelade på Trädgården, sedan var det dunderparty på Kruthuset.vi gjorde vår årliga tur till TaffsnäsJuli

Jag hälsade på min syster i Köpenhamn. Dagarna spenderades mest på Amager Strand.Jag åkte upp till Dalarna och hälsade på hemma hos Hedvis familj. Vi fick låna hästar så jag red världens mest pyttelilla ponny och sedan festade vi med Hedvigs gamla vänner.

Augusti
Jag och Hedvig åkte till Alicante i Spanien. Där badade vi, brände hedvig rätt rejält, åt ute varje kväll och var ute på pubrundor och klubbar.och så var jag på emmabodafestivalen & Vice safe house party


Sepetember
Jag tävlade hästhoppning för första gången på sju år

jag och william försökte börja med ninjutsu, men lyckades lite sådär
och jag fick ett heltidsjobb, sade upp mig innan jag hann börja och hoppade på masterutbildningen Konstnärlig Gestaltning

Oktober
Skaffade långt hår
tävlade hästhoppning igen
var studiebesök med klassenNovember

Flyttade till lägenheten på Bråddgatan och hängde mest i skolan eller stallet. Tog tydligen fruktansvärt lite foton.

För december är det bara att skrolla ner.
Och alla månader finns i arkivet om man skulle bli väldigt nyfiken.

Galopp i djupsnö

Såhär härligt såg det ut på juldagen när Alexandra hängde med mig till stallet och galopperade i djupsnö. Buttan, som älskar att få springa snabbt, var den lyckligaste hästen i hela världen.

Det här är min femte dag med halsont. Dock bryter förkylningen aldrig ut ordentligt så jag kan bli av med den. Det känns så himla vemodigt att bara sitta hemma och vila och vänta på att dagen ska ta slut, för att inte ha någonting direkt vettigt att göra nästa heller.


Agadir, Marocko


(img souce: randoms from google)

I natt drömde jag mardrömmar om en julklapp jag gav till mig själv i år. Eller inte mardrömmar kanske, men helt klart drömmar med rätt dålig stämning, om ni försår hur jag menar. Det är nämligen så att min lillasyster och en kompis till henne ska åka till Marocko i Afrika i Januari. Efter lite tjat bestämde vi att jag fick följa med, så det ska jag nu.

Kruxet är bara att jag är en mycket flygrädd person, och min lillasyster säger efter att jag bokat biljett att hon ska flyga från köpenhamn och jag från Arlanda. Jag ska alltså flyga ensam i sex timmar ner till Afrika (eller okej, min systers vän ska flyga samma som jag men vi har aldrig träffats så det gills lixom inte som bot på min flygskräck).

Ribban sätts med andra ord väldigt högt redan i början av 2011. Jag trotsar min stora skräck, vistas för första gången på annan världsdel och kan sedan pricka av "rida kamel i Saharaöknen" från min saker-att-göra-innan-jag-dör-lista.

Min syster och hennes vän träffades i australien och lärde sig också surfa lite där. Det ska de tydligen göra. Så det måste jag väl också göra antar jag. Undrar vilken av alla moment med den här resan som faktisk blir min död.

(och om någon googlar Agadir (staden vi ska till) och hamnar här. Vi åker 29 jan-5 feb. ska ni också vara där då? har ni varit där förr och isåfall; har ni några tips?)

Julafton

på morgonen öppnade vi lite julklappar hemma hos mamma och alla skrapade varsin trisslott. Ps (min syster) var den ända som vann såklart. Vinsten hon hämtade ut var pengar + en ny lott. Hon vann på den med och hämtade ut pengar och en ny lott. Hon vann på den med och hämtade ut pengar + en ny lott. Hon vann på den lotten också och hämtade ut pengar + en ny lott. Den vann hon dock ingenting på men hade ändå massa pengar över. JAG FATTAR INTE HUR SAMMA MÄNNISKA KAN HA SÅN TUR JÄMT!

här är hon hemma hos farmor o farfar sen. hon gör sin grävlingsmin.


farmor presenterade en ny glögg för mig som kom att bli min favoritglögg utav alla alkoholfria glöggar.


när vi firat klar med pappa, farmor och farfar åkte vi tillbaka hem till mamma, där Ps spelade Bygg Bilar Med Mulle Mäck och jag mest gick och väntade på att Ett Päron Till Farsa Firar Jul skulle börja. Det är min absolut bästa julfilm.

Om nitlotter och alla min systers vinster

Jag vinner mycket sällan saker. Om det nu skulle ske att numret på min lott är ett av vinstnumrerna vinner jag ett boulspel i plast, en sysax formad till en trana eller grytlapp med röda korsetdymbolen på. Det har länge var det ända jag någonsin vunnit i hela mitt liv. Min syster däremot har ända sedan barnsben varit en riktig turunge. Hon behöver bara korsa gatan för att bli erbjuden en date eller ett jobb, vinner kryssningar, första pris OCH andrapris på samma gång, största godisvinsterna, det där niokilos påskägget alla får gissa vikten på inne på JamJam och såhär skulle jag kunna fortsätta med uppräkningen länge.

Nu såhär i juletider då jag helt saknar någonting att göra på min fritid deltar jag i ganska många bloggars adventskalendertävlingar. Jag deltar i ett flertal varje dag. Priserna varierar mellan locktångar till håret, smink, ipads, pressentkort, klockor och så vidare.

Plötsligt vinner jag!

Men det jag vinner är 100 tamponger.

Missförstå mig rätt nu, jag är såklart tacksam för vinsten. Kommer spara sjukt mkt pengar på att slippa köpa tamponger. Det är bara det att det MÅSTE finnas programmerat någonstans i universum att den där tjejen, hon kan få ganska tjockt hår, men fan aldrig vinna några roliga vinster.
Råttan och isbjörnen

Min bästa snyggklocka gick sönder i förrgår, helt plötsligt började den tuta eeeeerrrrr och tonen blev mörkare och mörkare men dog aldrig ut. Den reagerade inte på knapptryckningar och skärmen var helt tom. Eftersom att detta skedde vid midnatt låg min mamma och sov. Jag väckte henne för att fråga om hon visste om vi hade pyttesmå skruvmejslar. Det har vi tydligen inte.

Min mamma minns aldrig någonting man pratar med henne om efter klockan elva på kvällen. Vi kom tillslut fram till att jag skulle lägga klockan i skafferiet så att den inte ligger och tutar och väcker alla. Så det gjorde jag. För extra ljuddämpning lade jag den även i en strumpa som ska likna en isbjörn. Den är vit, lurvig och har ögon, öron och nos.

Nästa morgon är mamma sur.
Hon undrar varför jag försökt skrämma henne på morgnen och jag förstår ingenting.

Min mamma är väldigt rädd för alla sorters möss, råttor och hamstrar. Hon trodde att jag försökt skrämma henne genom att bygga en låtsasmus och lägga i skafferiet.

Här kan vi inse att strumpan misslyckas väldigt hårt med att se ut som en isbjörn.

2010.12.22


(samtliga foton snodda från facebook)

idag kommer min lillasyster hem. förmodligen. vädret motarbetar nämligen alla hennes resealternativ. förra julen var hon i australien, men när hon numer bor i ett inte lika exotiskt land (Dannmark) kan hon vara här och ge mig julklappar. yeeey!

Tron: Legacy

Jag, Dan, Emma, Niklas och Kajsa var och kikade på Tron: Leacy. Filmen var awesome och Daft Punk har gjort ett riktigt storslaget soundtrack. Ta chansen att se den. I 3D. Men gud vad tråkig verkligheten känns nu. Jag skulle tveklöst hellre leva i en spelvärld, där gränsen mellan människa och maskin inte var lika påtaglig.  


Om öppna kylskåpsdörrar

Varje kväll när jag har borstat tänderna och gått och lagt mig blir jag extremt hungrig. Det spelar ingen roll vad eller hur mycket jag ätit till kvällsmat. Varje gång jag lägger mig i sängen - hungrig. Då måste jag gå upp, äta och sedan borsta tänderna på nytt och lägga mig igen. Denna tisdag kände jag ett enorm behov av plankstek, men eftersom att den ända ingrediens jag äger är potatismos, kliver jag ur sängen och går ut i köket för att bygga en pastasås istället. När jag står framför kylen inser jag att om det nu skulle finnas en gud, så har han talat till mig via min hunger ikväll. Det var hans sätt att säga:
- Angelica, du har glömt kylskåpsdörren öppen!

Så prisa herren! Och svala kylprodukter!

Ofrivillig sovmorgon


Helt plötsligt fick jag väldigt bråttom. Jag har lyckats sova förbi första lektionen och äter nu någon form av frukost/lunch innan jag ska ge mig iväg till stallet och galoppera hästen trött i djupsnö. Därefter möter jag upp Hedvig och drar på möte på Skandiateatern tillsammans med några andra arrangörer. Jag brukar ju vara världens mest morgonpigga person och förstår lixom inte riktigt hur det här hände.

förresten:

Min blogg blev utsedd till dagens blogg på en mer välbesökt blogg. Länkningen gick dock till min gamla blogg, men ni som orkat klicka er hit till rätt adress;

hejhej och välkomna!

om att tjäna ett snällpoäng

min lillasyster har bott i malmö och köpenhamn i snart två år. ett år i malmö för plugg och ett år i köpenhamn för att jobba i en affärer som säljer hippa kläder och coola trickcyklar. under den här tiden har hon hunnit med att flytta runt en hel del eftersom att hon mest hyr i andra hand. den första januari är det dags igen och eftersom att jag är den dummaste och snällaste tjejen i hela världen har jag lovar att åka ner och flytta henne medan hon jobbar den första januari. dagen efter nyår. men det gör lixom ingenting för jag har aldrig gillat att fira nyår. det ända som gör någonting är att jag är för fattig för tåg och kommer behöva flyga själv i ett pyttelitet flygplan.

i hennes malmölägenhet fick jag cykla inomhus:


(varje gång jag ser bilderna på den här frisyren undrar jag varför jag slutade med den. det är nog min bästa frisyr.)

Gelix
RSS 2.0