Alicante dag I (eller egentligen II)

Vi kom fram så himla himla sent på onsdagen att allt gjorde var att checka in på hotellet, hitta ett mcdonnalds, känna på vattnet och jag tog i med hårdhandskarna när jag prutade på en solhatt och fick den för trettiofem kronor. Det är inte vilken solhatt som helst heller, bör påpekas, utan det är den ultimate solhatten.

såhär såg solhatten ut när jag och hedvig letade efter stan på torsdagen:


Sedan badade vi.


Vi hade varit och handlat i en mataffär tidigare under dagen. Jag MÅSTE nämligen alltid köpa dinosaurieformade kex när jag är utomlands. Vi hittade även en 70cl flaska med 15% Mojito för femtio kronor. Det var det mest vidrigaste jag smakat i hela mitt liv eftersom att den smakade munskölj med en touch av mynta.


Efter att vi kämpat i oss ett glas Mojito gav vi oss av för att ta en kik på ett kapell och sedan äta. Vi hittade en restaurant som hette La Medina (eller La Mediana, nått sånt) och den var himla himla bra. Hedvig blev såhär nöjd:


Eftersom att vi inte hade någon aning om hur utelivet funkar i spanien skulle vi gå på barrunda klockan tio på kvällen. I Spanien äter folk tydligen vid tio, barerena öppnar inte förrän elva-tolv och folk går inte ut förrän två i och med att klubbarna stänger sex. Utanför varje pub står personal och erbjuder en olika rabatter eller gratisgrejer för att locka in dig. Om man ska gå ut skulle jag rekommendera att man går på pubarna i gamla stan, dricker Mohito på Coscorron och kollar in de olika rockbarerna. Alla rockartister har nämligen en egen temabar. Det finns en Joplinbar, en Ramonesbar och Hendrixbar osv. Baren Desden (densden?) har förfärligt äckliga Mohitos men en av de bästa uteserveringarna.


vi hittade ett ställde med riktiga dödskallar som sålde enlitersöl för typ trettio kronor.


Den här tjejen hette Ruth och hon lärde oss allt om brännmanetssäsongen och vilka tider man ska gå ut i spanien.Kommentarer
Postat av: lottie

Ni måste haft det så förträffligt härligt:) Underbara bilder<3

2010-08-27 @ 20:14:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Gelix bloglovin


RSS 2.0