top notch

den här dagen har jag ägnat åt möten och uppsatsskrivande. queens of noise ska köra igång igen på lördagar så vi har planerat första klubbtillfället över några koppar kaffe. därefter gick vi till kulturhuset och lyssnade på presentationen som hölls för poltikerna som vill lägga ner det.

jag har även fått svar från tre praktikplatser under en och samma dag. helt plötsligt bestämde sig någon slags högre makt för att gottgöra mina 21 år av otur och hårt slit, med lite medvind. nästa vecka har jag intervju både med visualiseringscentret här i norrköping  och en med Svea Television i sthlm, vilket resulterar i en trip till den kungliga hufvudstaden.

typiskt jävla bra.


09.09.28

att börja halv två en måndag är rättvist mot huvudet. jag är så förkylningstrött att jag inte ens förmått mig att äta frukost än, trots att jag är så hungrig att jag snart ser dubbelt. ska ta tag i den saken ungefär.. nu!

jag är med i tidningen dessutom.
utan att göra bort mig.


pang pangjag ska iväg på middag och på fest. sedan heute culture med tillhörande efterfest.


coffee & ponies9.00
morgonkaffe11.00
lillasyster hälsade på en ponny när vi gick till bussenjag försökte få mina hörlurar att sitta kvar i öronen. alla hörlurar ramlar jämt ur på mig.18.00
på väg hem från åby hittade elin en katt som såg ut som hennes katt.

om en typiskt bra fredagjag saknar verkligen min frisyr. det trollrufs jag nu försöker spara ut gör mig mest otrovärdig som vettig människa. så fort jag fått ha page, göra pincurls och haft två långa flätor tänker jag klippa av det igen. jag är en korthårig människa in i benmärgen.

hur som helst;
den här fredagen försökte jag få hit snabbare genom att sova tidigt igår. vi får nämligen finbesök vid namn maria lundin. jag ska till specsavers och be dem tighta till mina glasögonbågar och dessutom är fröken ekdahl ledig från jobbet. vi ska fira det genom att göra jättemycket marrängsviss och se någon halvkass film. imorgon åker vi tidigt till stallet och jag ska genomföra en fotoidé jag haft ett tag. därefter är det kulturnatt.

Photoshop - landskapsfoto


snöoväder


annalkande oväder


originalfotografiet


Sån här landskapsfotoredigering är en av alla saker man får lära sig på mina photoshoplektioner.

Typiskt vanlig tisdag07:40 I väntran på lottie lyssnade jag på Ratatat - Wildcat. Sedan dog batteriet. Har lagt min ordentliga mp3 på en sån där plats man lägger saker man vill vara säker på vart man har. Lyckades aldrig hitta den igen trots att jag gått igenom både en flyttstädning och en flytt. Måste ha tappat den. Får ha den här som vi fick i goodiebagsen av blixten & company under arrangörsmiddagen på p3guldhelgen.08:00 lottie och jag satt i varsitt rum och väntade på varandra, insåg det, möttes upp i mitt rum och skrev ihop så att vi har fem sidor till uppsatsdeadlinen.11:00. Vårt arbetsrum var bokat vid elva så vi slog oss ner i varsin soffa och läste texter om transmedialt berättande och "special events".

Därefter försökte jag sukta alla med min pasta pesto-matlåda. I hemlighet ville jag dock ha hedvigs potatis -och köttfärsrätt.

Innan jag avslutade dagen med americam pancakes, blåbär och två True Blood-avsnitt ägnade jag mig åt att undervisa photoshop i fyra timmar. Ska visa någonting skitkul och tacky imorgon.efterrätt

sofie fyller år idag och det fick mina tankar att glida över till tårtor. kom på en sak; varför går man aldrig ut och äter efterrätt på reastaurant? det är billigare än mat och dubbelt så kul. ska görat nästa gång vi äter ute.

grattis fröken friman!

True Bloodnu kommer ni peka på mig, böja era huvud bakåt, skratta högt och skrika "den här tjejen med skev lugg är så jävla efter!". jag har nämligen insett att true blood är en helt okej serie. grejen med vampyrer slutade vara spännande den dagen de lämade kistorna med sammetsinnerfoder och började klättra i träd i stället. MEN jag måste fortsätta titta av samma anledning som jag måste läsa en bok med tilltalande omslag. introt. true blood-introt är väldigt tjusig och får mig, för första gången sedan Bernad & Bianka-filmen, att vilja bo i ett träskhus.

sedan får jag ett enormt behov av att vara med om någonting spännande.
någonting som är spännande på samma vis som blair witch project var spännande.

och jag borde kanske känna igen alexander skarsgård i serien. det gör jag inte. jag borde förmodligen båda känna igen honom och tycka att han är snygg, men det tycks lixom inte riktigt funka, på någon av punkterna.

titta på introt här
eller varför inte hela serien här

jag gå hit istället. och försöker hitta den där skarsgård.

first day at work08.00 satte vi igång med vår uppsats. lottie och jag arbetar kanonbra innan lunch och värdelöst efter, därför försöker vi börja så tidigt som möjligt för att hinna med att ta vara på vår bästa tid. hur som helst fick vi ihop tre sidor och fem stycken ska vara klara tills nästa fredag.

efter lunch delade jag med mig av mina bildbehandlingskunskaper. jag arbetar som lärare i en photoshop grundkurs på liu i sex veckor. idag hade jag för första gången två x 2h lektioner. alltså stod jag och pratade photoshop i fyra timmar. jag är en väldigt snäll lärare. och småkul, men det verkar bara vara jag själv som märker.

förresten;
igår hittade jag hjortringen jag letat efter så länge. 
eller okej, i typ tre dar.

seahorses(nationalgeographic)

jag kan titta på sjöhästar hur länge som helst med någon slags skräckblandad förtjusning.
vad är dem egentligen? någon slags räka?

Bulletproof

på tal om att leta lägenhet;
jag önskar att jag bodde i den här musikvideon.


La Roux - Bulletproof Video

Man ska aldrig ta sig an en eld som brinner med en halvfuktig trasa.

Min nyckel befann sig på fel plats idag och jag var därmed utelåst. Åkte hem till hedvig och tittade på tv. Tog mig näst intill inte upp ur soffan på grund av träningsvärken. Den är inte nådig, den här träningsverken ska ni veta. Jag har nämligen börjat rida igen. Igår var jag sist på välja-häst-listan och fick den som blev över. Ponnyn hette Brilliant levde upp till sitt namn. Jag gjorde en storslagen comeback och om man dessutom lägger till det faktum att jag fått ett typiskt bra jobb kan man sammanfatta gårdagen som en av de bästa på flera år. Jag ska vara lärare på Liu i några veckor nämligen. Jag har fått i uppgift att ha en grundkurs i photoshop för de 80 st nya, förvirrade ksm-studenterna.

Och anledningen till varför jag var tvungen att resa mig ur hedvigs soffa var nämligen ett biobesök. Vi såg Broder Daniel Forever. Henrik Berggren är på många sätt en mycket inspirerande människa.


supernovas&horsesHar inte uträttat någonting direkt vettigt idag. Jag började dagen med att dricka kaffe och googla stjärnexplosioner. Därefter spenderade jag lite kvalitetstid med fröken ekdahl. Vi åkte till mediemarkt och hon köpte skivor. Jag tänkte köpa en mp3, men sedan kom jag minsann på att jag redan har en. Sedan tittade vi på kenny starfighter och gick därefter till stallet för att klappa hästarna och se om vi kunde hitta cattis. Det gjorde vi, hittade cattis alltså. Då tittade vi när hon höll ridlektioner och sedan gick vi hem, ringde nfk och anmälde oss till ett stycke ridgrupp. Nu är jag härmed lektionsryttare igen. Och nöjd.

jävligt nöjd.

Badarkvällen

efter en utekväll ville ambjörn, kim, vanja, klas och jag bada. jag bodde då fem meter ifrån kanotbryggan i strömmen. där skulle det badas tyckte jag, i och med att jag inbilllade mig att det var en badbrygga någon byggt. klas tyckte att badhuset kändes som en bättre idé så vi kompromissade och badade först i strömmen för att sedan äta kaviarmackor och gå till badhuset. Där förgifta vi utmhuspoolerna med det avloppsvatten vi simmat i tills det blev ljust ute.

och som ni säkert förstår har jag hittat min sladd till kameran.
jajemän! 

Skogsröjet 09
hedvig visar var hon bor och var konstmuseet ligger.förra lördagen åkte hedvig och jag med sensus för att dj:a på skogsröjet. vi hade the time of our lifes och drack gratisöl träffade band vi bokat och sådana vi inte bokat. och spenderade kvällen genom att catcha upp med bullet som vi lärde känna i göteborg under p3-guldhelgen.

morning meditationmin syster mediterar.
hon äger spikmatta och rökelser och allt sånt där jag stenhårt tror är en myt.
har försökt störa hela morgonen eftersom att jag är som en femåring med adhd. stökig och rastlös.

glasögonorm


Gelix
RSS 2.0