One Moment In Timei lördags gick min externa blixt sönder på vägen till ett fotouppdrag. den sämsta timingen någonsin. läg löste det skapligt tack vare ett stativ, eftersom den interna blixten inte är mycket hurra över. och så undrar jag följande;
vid min dator hemma ser mina bilder alltid tiptop ut. på den här datorn blir man gul och flottig. man ser lite ut som ett chips i ansiktet. kontrasterna är högre och så. brukar mina foton se bra ut på era skärmar, eller är jag helt ute och cyklar på grund av att det är min skärm som förskönar allt?

utgå ej från fotona i det här inlägget, de är en nödlösning på blixtproblemet.

turkisk pepparhar ätit turkisk peppar och pimpat min skinnväst med nitar.
i kväll ska jag fota på One Moment In Time, så räkna med att det kommer upp en del bilder i morgon.

hdr fotografi och utrustningsfrågor.ursäkta mitt återkommande tjat om hästar och photoshopnörderi... men:

jag är himla trött på min kamerautrustning och funderar på att uppdatera mig på optikfronten. har någon av er tips på billiga och bra objektiv? (inte F 50mm 1,8-objektivet dock, det har jag redan) funkar det att köra nikonobjektiv på canon EOS om man skaffar en adapter? eller borde jag satsa på filter istället för nytt objektiv? Ett IR filter kanske, men är det sådan kvalitetsskillnad att det är värt att satsa på ett dyrare?

tipsa mig gärna!

på senaste tiden har jag även börjat syssla en del med hdr-fotogorafi och tone mapping.
dock har jag ingenting tjusigt att visa er än.

och sedan tänker jag bara tillägga att jag verkligen gillar hästen. igår gnäggade han och sprang fram till grinden när jag hämtade honom från hagen. sedan galopperade vi på sandvägar medans det skymde.

EGOvintern förra året var jag så här himla snygg och häftig. vad tusan hände, undrar jag nu när jag sitter och tittar igenom gamla foton, iklädd mjukisbyxor och helt saknar någon slags relevant frisyr. jag tror faktiskt att det är min nuvarande frisyr som är boet i dramat. den är så himla uppgiven att det gör det okej se ut som ett penntroll med leriga skor.

idag var min lägenhet så stökig att Lottie slängde en tom lekerol-ask framför sig med motiveringen "meh... det är ju ändå så sökigt här". det har jag åtgärdat nu.

linköping
min fredag började som en friluftsdag, med lövkrattning och ridning. lottie, emma, jag, thomas och nehad begav oss därefter på glöggfest i linköping. sedan gick vi till nationernas hus och lyssnade på när den svenska björnstammen spelade.

citat lottie rääf, när hon inte riktigt hittar:
- det känns nästan som att man är i en annan stad!
- vi är i linköping...


Nikki MooseNikki Moose är så cool att hon fått mig att börja göra heldumma saker med håret jag försökt spara ut så länge.
läs hennes blogg här


en av fördelarna med att bo själv

min mamma hatar när jag går omkring med ridkläder hemma. hon tycker att de smutsar ner. nu när jag bor själv passar jag på att göra det extra ofta. jag ligger faktiskt i min säng med ridbyxor just nu.

och de är så himla leriga.

alexander mcqueenjag skulle nog i kunna döda för ett par av de här Mcqueen skorna. Synd att de bara var show piece och inte gick i produktion. hur som helst; precis som allt annat är de absolut snyggast på lady gaga. här.

Noiseigår hade vi nypremiär för Klubb Noise. Guldgossen spelade och Djurtube Fanzine bjöd på releaseparty. Jag önskar bara att jag hade kunnat ha lika kul som alla andra istället för att gå runt och dö trötthetsdöden. Min gamla trogna nokia 3310 kastade dessutom in handduken, vilket såklart är sogligt, men ledde till att jag fick en ny telefon av min snälle far.

Om att vara lite efterbliven.

Igår klantade jag till det så enormt att huvudsamtalsämnet i URs-lunchrum förmodligen var "är tjejen med fluffig lugg från yttre rymden?". När jag entrar byggnaden är jag 70 minuter för tidig utan att veta om det. Jag anmäler min närvaro och när entrevakten säger att jag inte är väntad förrän 13.30 säger jag "precis!". Jag blir hämtad för en intervju (fortfarande ovetande om att jag är 70 minuter för tidig) och när de påpekar att jag är tidig, tror jag att det handlar om cirkus fem minuter och ursäktar mig med "jag måste nog ha gått lite snabbare än jag räknat med!". 

Jävligt mycket snabbare än jag räknat med.


kandidatuppsatsanledningen till att det är ganska dött i den här bloggen för tillfället är att jag mest skriver på min uppsats, Det Perfekta Eventet. Förutom att skriva uppsats har jag skaffat en medryttarhäst. Han är kolsvart och heter Beauty Boy.

Glöm nu inte att vi har premiär för vår nygamla klubb Noise på fredag @ Hugo.

500 Days of summer

500 Days Of Summer är en himla mysig film. Man kan kika på den här. Vänta tills knappen en bit ner laddat klart och tryck på continue to video. Den har så pass okej kvalitet att man kan se den på helskärm.

ursäkta mitt ständiga tjat om hästar

den här helgen har jag spenderat med 0%fest och 100%häst.
bästa sättet att börja en söndagsmorgon är att galoppera fort fort runt fält så att leran skvätter.

horses&stuff

i australien är allt tydligen så himla häftigt enligt min syster. det finns till och med näbbdjur. hon cyklar längs med milslånga stränder och äter glassar med roliga namn. jag har googlat runt efter ranchresor hela dagen. i sommar planerar jag nämligen att bege mig till usa och jobba på en ranch. med hästar givetvis.

annars har jag inte lämnat sängen mer än för en kort joggingtur i regnet, bygge av en rotfruktsgratäng och lite kvällshäng i stall. vad har ni gjort för spännande saker?

om att vara ganska tråkigSamtidigt som jag satt fast i den analytiska dispositionen i vår uppsats idag, satt min syster fast ensam på en flygplats i Hong Kong. Det är precis på det sättet vi är olika hon och jag. Hon är äventyrslysten och jag är fyrkantig.

Jag behöver lixom inga tremånaderäventyr på andra sidan milslånga hav, jag blir nöjd när jag får min favorithäst trots att jag är sist på hästväljarlistan. Eller när det snöar, som idag. Vi kan väl säga att jag är lättroad. Jävligt billig i drift.  

(och Ps, om det finns internet i australien också och du ser att jag bär din tröja på bilden; jag stjäl inte dina saker nu när du är bortrest. Det var storm utanför fönstret och jag äger inga varma tröjor.)

#

drömde att lägenheten jag fick nycklarna till igår var hemsökt av en jobbig katt. en gråmelerad, jobbig katt. hursomhelst så önskar jag att jag ägde mer tid eller en bil så att jag får dit mina saker. nu är den mest en plats dit jag går för att byta om till ridkläder efter skolan.

Begravningsfesten

Norrköpings konsthall lade ner. Alla vinkade adjö med en riktig brakfest.

mer tänker jag inte berätta just nu för jag har sådan himla kramp i mitt högra ben att jag vill skrika högt och det går inte över. BAHAAAAA!

ksch!

saker som gör mig på dåligt humör idag:
1. jag har hittat den perfekta medryttarhästen och skulle ha provridit idag. eftersom att jag inte kan komma dit förrän klockan fem, sista bussen går hem klockan sex och min syster flyttar till australien i morgon har jag varken en förälder som kan hämta mig eller buss jag kommer hinna åka hem med. därför kommer jag inte kunna provrida. och det hade varit bra att vara först och göra ett bra intryck när det förmodligen kommer bli en del medryttare att välja mellan.
2. lägenheten jag bodde i tills i september är till salu för ett väldigt rättvist pris. jag trivs så himla bra med att bo hemma just nu dock så jag är inte ens sugen på att köpa den. det kommer jag ångra i längden.
3. det blåder storm ute och jag ska släpa både en väska med ljudinspelarutrustning och en väska med ridkläder (utifall det dyker upp en lösning på problem 1) till bussen och från bussen till skolan.

ikväll lägger jag upp bilderna från halloween, om någon skulle vara nyfiken. min kväll slutade halv sex och jag hann både med att dansa med mina vänner och att slå någon som verkligen förtjänade det på käften.

Gelix
RSS 2.0