//robotcowboy//igår var en typiskt bra kväll. dock slutade den lite väl sent med bardiskdans på konsthallen.
idag lider jag av sömnbrist.

hursomhelst;
vi programmerar något slags interaktivt konstverk till NMM. det får ni komma och titta på i morgon.

//280509 08:47//

för några dagar sedan kom en tjej fram till mig och sa att hon brukar följa min lookbook. den är rätt ointressant och uppdateras inte så ofta. Men utifall att någon annan skulle känna sig manad, så heter jag Gelix där. Det gör jag i princip överallt förutom i verkligheten.

lookbook

i onsdags var vi på drags för att fira att våra masterstudenter gått ut. kim, mathias, jag och nån mer stannade till någon gång efter fyra och dansade på stolar. den sömnbristen tog jag tydligen igen nu, eftersom att jag somnade som en pensionär (eller lottie) vid nio och inte gick upp förrän åtta.

nu försöker jag vakna över en kopp kaffe. uppsatsopposition väntar, därefter är jag med i en art & technology workshop där vi ska programera några slags interaktiva miljöer eller någonting liknande under tre dagar. jag har rätt dålig koll. sedan hämtar jag Ps på tågstationen för att ta med henne på fest och NMM.

////


//spindel//

det gör mig lite orolig att jag fick ett spindelnät i ansiktet när jag gick in i mitt badrum precis.
frågan är då, finns där en spindel?

// Icecream you scream //


 
Idag, kära vänner, gjorde jag norrköpingbo av Lottie.
Hon har bott här i två år och trots mitt ihärdiga tjat inte ätit glass på Halvars ännu. Vi firade att uppsatsen är inlämnad genom att bege oss dit. Sedan satt Hedvig, Emma, Lottie, Amanda, William, Sofie och jag på trappans uteservering tills solen blev för påfrestande. Jag har blivit solbränd enbart på framsidan och ser ganska skev ut.

i övrigt;
min tioåriga granne gör som alla tioåringa pojkar gör. Ställer skitmånga frågor.
"Klipper du gräset?" undrade han idag.
"Jajemän" svarade jag.
"Men varför startar du inte gräsklipparen?" Undrade han då.
"Det här är inte en eldriven gräsklippare. Man får dra den för hand".
"Jaha.. varför använder du den?"
"För att få skitsanygga biceps!"

Men faktum är att jag snarare är för lat för att ta fram den eldrivna gräsklipparen och stoppa i kontakten. Att ta den osmidiga gräsklipparen istället var någonting som verkare skitbra i teorin men inte riktigt funkade i praktiken. Klippningen blev ett flertimmarprojekt.

2.

hur tidigt på morgonen är det, enligt sånna där sociala koder, okej att ringa någon?
jag vill ringa till fröken ekdahl och skrika att vi måste äta någonting grillat på lunchen.  

1.

jag måste vara väldigt uttråkad för jag sitter nämligen här som en otålig femåring och väntar på att få ta över gräsklipparen.

//topnotchjeans//


Jag får på min mina topnotch-jeans igen. de har varit med om många galna kvällar som inbrott i cirkustält och spontant dubbelnyårsfirande mitt i sommaren i någon slags stockholmsförort.//230509 11:29//

I ett fack på min väska ligger tjugotre kronor i enkronor. Dem ska ta mig in till stan. Där ska jag sedan köpa någonting alkoholhaltigt för fyrtio kronor i enkronor och en femma. Turen står för en gångs skull på min sida dock för det bjuds på gratis fika i stan idag.

Och jag gillar ju att fika.

//the tragedy in heroine//
Jag har shampoo i ögat och är klädd som världens starkaste man. Ikväll ska lottie och jag spela skivor på arbisteatern, efter sm i poetryslam. Det kommer bli en jävla fest för vår playlist är topnotch tack vare vårt fiffiga knep. Vi tog oss förbi förbudet av nedladdning i skolan, genom att spela in musik med wavelab och youtube. PANGPANG!

Patrick Wolf, får jag chans på dig?


//190509 21:09 //

det är tisdag och jag har inte ens råd med en fyrakronorskaffe från studentcafét med betånggolv.

//

om  den här perioden i mitt liv, då allt går åt helvete bara kunde ta och gå över snart.

//remember the 80s//

jag är hemma hos mamma och blir våldtagen av solen. här har jag hittat gamla dagböcker som berättar om hästar jag tyckte om eller inte tyckte om, samt en extern håddisk med bilder ungefär från den tiden det var på tapeten att lyssna på Scooter. Ps var tydligen en kexig fjortis och jag såg mest ut att ha försökt härma allt man för över tjugo år sedan insåg inte var så häftigt man trodde.
//without curls//att jag inte är någon gör-det-själv-person borde jag ha insett för flera månader sedan. idag sprang jag förbi claes ohlssons och skaffade en hårtrimmer. Eftersom att min hjärnkapasitet är på samma nivå som ett efterblivet djurparksdjurs håller jag rakapparaten åt fel håll när jag valt rätt längd på avståndsplattan. Taggarna är då precis vid håret och där står jag två sekunder senare med en flintskallig fläck ovanför örat. Andra sidan blev mest skev och ojämn.

Jag rusade iväg till Vanja som lyckades göra det bästa av situatuinen och styra upp det såhär. Tack och lov!

// 110509 22:22 //såhär ser det ut i vår ateljé. det är ett kreativt kaos av masonitplattor, demolerade barbiedockor, bioniclesvapen, sprayfärg, sandpapper och studioljus. på fredag ska vi vara klara med det mesta av filmen har vi bestämt. vi kommer därför att arbeta hela torsdagsnatten och elvaåringen inom mig kan inte låta bli att se fram emot det på samma sätt som man såg fram emot ett skolläger. (även om jag blev påkörd av två kanoter och fick åka hem en dag tidigare med kryckor och stukad fot efter att ha lekt karateninja.)

idag har jag blivit med cykel och hittat min stora talang. start i brant uppförsbacke med bil. 

pappas nya bil och jag kommer bättre överens än vad jag gjorde med den tidigare bilen. tydligen ha den sex växlar också upptäckte jag. min pappa också. han har haft den i tre månader och kört säkert hundra mil i veckan, utan att uppmärksamma den där extra växeln.

//100509 19:44//

åkte hem till mamma för att styra i trädgården.
istället dras jag upprepade gånger in i någon slags mardrömmar av samma kvalitet, vaknar förlamad och tvingas försöka hosta för att klara av att väcka mig själv. Trots att jag lyckats vakna helt nu är jag helt slut och fast med en stark känsla av obehag som får mig att börja gråta som ett litet barn över saker som att klockan bara är tre, det tar lång tid att stuva mackaroner och att jag inte kommer hinna med att ta igen trödgårdsarbetet i veckan.

undrar vad det beror på med tanke på att jag var nykter igår och dessutom gick hem tidigt.
antar att jag är helt utmattad men för stressad för att hinna varva ner.


//060509 17:35//en full man har virrat runt i min trappuppgång ett tag. sådär planlöst.
någon slags vårdpersonal hämtar honom tydligen nu.


//hyperaktiv//

eftersom att jag och lottie mest sitter still och klipper stop motionfilm har vi startat en sidoprojekt.

start motion.

vi deltog i ett entimmes danspass på friskis & svettis. eftersom att jag varken är smidig eller har någon som helst taktkänsla måste folk ha antagit att jag är efterbliven. lite kanske det förstärktes ytterligare av jag först efter halva passet insåg att jag tagit på mig kläderna ut och in.

när jag tränar förvandlas jag till en femåring som ätit för mycket socker. jag blir helt hyperaktiv. därför kände lottie och jag att det inte var nog än. vi deltog därför i ytterligare en timmes medelpass.

nu är jag helt skakig och knäsvag, men kan ändå inte sitta still.

//030509 22.54//danskt rodvin och maleri sahar pa sondagskvallen.
och jag ar inte utomlands. mitt tangentbord samarbetar bara ganska daligt.

// stop motion //lottie ocrh jag spelar in stop motion-film. här är huvudkaraktären.
han består av bionicles, kuddstoppning, hönsnät, trasig barbiedocka och lera.

Gelix
RSS 2.0