polisförhör

jag är väldigt naiv och godtrogen. förmodligen även så snäll att det blir mesigt och en gnutta irriterande ibland. och därför litar jag alltid på andra människor. de senaste tre månaderna har jag fått lära mig att det ska man inte göra, lita på andra människor. de kan påstå sig tycka om dig i månader, men sedan snabbt byta bort dig när det dyker upp någon bättre, eller verka trovärdiga och engagerade, men sedan blåsa dig på tusentals kronor så att du bara kan vinka hejdå till vännerna som faktiskt kommer iväg på festivalen.

985+1800 +2500 :- är vad roskildebiljett och resa t/r har kostat mig i år.

jag och flisan köpte biljetter via blocket och blev blåsta på sammanlagt 3600:-. vi fick höra att om man polisanmäler och gör en reklamation kan man få tillbaka en del av pengarna. så halva dagen spenderar vi på polisstationen. det visar sig dock att banken ställer sig utanför sådana här saker och vi kan inte reklamera. i tron om att vi får tillbaka en del av pengarna köpte vi nya biljetter som vi egentligen inte har råd med.
 
pengarna lär utebli, för en rättegång med en person som inte verkar existera ser omöjlig ut i mina ögon. Har vi några signalement? Jo, alltså, han lät rätt snygg i telefonen.

alltså; nu åker jag till roskilde ändå imorgon, i grund och botten en gnutta förbannad, och fast målmedveten om att leva med ett utropstecken på släp.

ARTATTACKhåller på med en installation till utställningen den 8e. hann med att klippa och redigera färdigt filmerna idag.

pang pang

Va typ helt ute och cyklade när jag va ute och cyklade förut. Blev nästan påkörd på grund av att jag saknar trafikvett.

blahjag har fotogenetiska vänner!

mina och alla andras skor var för stora för mina barnfötter så jag gick till hugo barfota igår. lade skorna i väskan och såg ut som om jag funnit mitt inre troll. det var glas överallt dock.

gick hem barfota som en amishgirl. idag är jag sjuk och ska snart spela in konstfilm. vill typ bara dö i min säng istället.


090625 21:28det tar mig två timmar att jobba en halvtimme och jag har solexem på min högra arm. lysande.
mamma och jag åkte till kolmårdencampingen och satt vid båtbryggan och åt glass.

någonting fruktansvärt roligt är att jag har lyckades sola till mig en blek rosett efter bikinins knytning på ryggen, igår när elli, bella och jag var vid sörsjön. att bada var någonting som skulle kunna liknas med en självdestruktiv handling, så jag var badkruka och doppade mig bara till fotknölarna samtidigt som elli och balla simmade omkring. måste bli lite mer bad huy och palla kalla vatten!

istället för att jobbaidag har jag skickat in synopsen på filmen jag ska göra till utställningen den 8e. den handlar om människohjärnans komplexitet. sedan avancerade jag i smidighet och skaffade internetbank och visakort. och en svinbillig roskildebiljett från en kille som lät snygg i telefonen.

ett plus är att min medcin hjälp så att jag kan gå utanför huset utan smink utan att känna mig äcklig.
utnyttjar situationen till max genom att ständigt gå utan smink sådär föslappat. inte ens när det är fest.
nehejdå!

småmyntsjargången

damen innan mig i kassakön är mellan femtio och sextio år, betalar med enkronor och säger "ja, nu blev jag minsann av med lite skrot!" när hon räcker över enkronor till kassörskan. då minns jag någonting jag verkligen ogillade under tiden jag jobbade på Ica. när någon passerar åldern 55+ blir det helt plötsligt väldigt relevant för dem att vitsigt säga "nu blev jag av med lite skrot/mynt/småslantar" när de betalar med mynt. "jajemän!" ska man tydligen svara då, med samma vitsiga ton. en dag kom jag på mig själv med att säga "nu blev plånboken minsann lite lättare, va?" när en kund passerade i tystnad.

ett vitsigt "jajemän" utblev och jag gjorde evil eye åt mig själv i plastkåpan för cigarettetuin.


Fri lek i ydre

Hej fanz!
Jag har spenderat veckan hemma hos Lottie i Österbymo. Jag har klappat hästar, bundit midsommarkransar, spelat piga i en musikal, ätit tårta, ridit, läst ut en bok, skrikit det högtsta jag kan, druckit vin, lagat mat med gabriel, sjungit karaoke och ätit glass. Det har helat min trötta och ledsna hjärna.

Måndag:
Dagen spenderades på teatern där vi övade in alla musikalnummer och danser.


Fattig piga eller fett med fashion?Tisdag:
Innan genrepet åkte vi till stallet och flyttade Tickan. Under tiden Lottie hämtade lite saker fick jag Fri Lek. Då klappade jag en häst och plockade en blomma. Det var kul!


Sedan åkte vi till Rydsnäs och genrepade hela musikalen:


Onsdag & Torsdag:
Gabriel, Lottie och jag begav oss, utklädda till 1800-talsfolk "in till byn" för att sälja biljetter och äta glass. Därefter är det dags för musikal. Jag är en mycket tappad människa och skapade lite drama i två av mina nummer. I ett av dem har jag lämnat tändsticksasken backstage för att den inte såg tidsenlig ut och står sedan med tändstickor i handen, utan någonting att tända dem emot och får skriva brev som en idiot bredvid ett släckt ljus.

i en annan scen inser att jag inte kan greppa Emils hand för att dansa på grund av att jag plockat upp en korg. Jag får panik och kastar min korg ut i publiken.

HAHA!

Gabriel och jag har bildat en cateringfirma, som lagar topnotchmat åt Lottie, som inte var i topform. Sedan firade vi med lakritspipor.Fredag:
Jag hittade en dålig technoskiva i bilen. I svincoola brillot, mittbena och med techno pumpandes hänger jag ut genom ett öppet fönster och skriker "EY BRUDEN SKA DU MED OCH ÅKA!" till Sofie när vi hämtar henne på stationen. Sedan äter vi mat, bakar tårta, dricker vin, binder kransar och beger oss sedan mot Tranås. Lottie är nykter och kör. Sofie och jag har the time of our lifes bredvid och gör en bildans till pokerface till vi spiller öl i knät.

Jag är en jävel på att binda kransar, ska ni veta. Lottie, jag och hästen plockade massa blommor på förmiddagen och eftersom att jag (undantag de två senaste åren) spenderat min midsommar nykter på ett typiskt svenskat vis, under tiden alla andra supit har jag blivit lite av De Snygga Midsommarkransarnas Ansikte Utåt. Jag får binda sofie´s när hon bakar tårta, och jag får ta mig an lotties misshandlade försök till krans.

Sedan hänger vi hos Oskar. Sedan hos Sara.


Lördag:
Vi åker hem till Österbymo igen. Jag rider.
Sedan är jag på väg hem, men blir övertalad att stanna.
Vi åker till Ludde för Fri Lek. Sedan till Sara för förfest och går därefter till May Flower för att sjunga Karaoke.

skål!Skål & Glad midsommar!

om saker som är typiskt braidag får jag äta upp de senaste tre dagarnas fesande, men jag kan inte låta bli att vara nöjd ändå.

från och med imorgon åker jag iväg till ydre ett tag och tar semester från mig själv genom att spela 1800-talsbrud i musikalen om Andew Pettersson. en vecka i skogen hos familjen Rääf innehållande både hästpyssel, brakfest och musikal kan inte bli annat än typiskt bra!

//ett sådant där ögonblick som kanske kunde förändrat mitt liv//

Det är måndag, vi är fulla på vin och inne i konsum för att handla godis. Med mina sista mynt har jag kommit fram till att jag har råd med en minipåse cheeseballs, godis samt inträde och garderob på otten. Tjejen innan mig i kassan köper en tialott. En sådan vill jag också ha, säger jag sedan. Kostar de tio kr förresten? ja, annat vore olågiskt, påpekar kassatjejen. Jag inser helt plötsligt att min ringa ekonomi inte tillåter mig att göra detta köp. Egentligen borde jag valt bort minipåsen med cheeseballs, tänker ni nu. Allihopa! Det gjorde jag också, fast först efter att jag kom hem till Elli igen.

Det där var säkert ett sådant där ögonblick som kunde förändrat mitt liv, men som jag lät falla ur händerna.

//080609 16:52//Jomensåhär.
Jag ogillar hur jag alltid ställer mig inför mig själv, alla mina svagaste sidor, alla nödutgångar och akilleshälar som petar mig för hårt på armen och hånskrattar i kör. Från och med nu är det jag som bryter mina mönster och kastar bomben ur handen!

Modemässa i Malmö

jag har varit i malmö. där har jag gått fyra visningar. en med ps strandklänning, en för MADE BY HANNA, en för Ps jeanskollektion och en gång MADE BY HANNA igen. sedan åkte vi till köpenhamn, jag var mest opepp o ville vara ifred, så vi åkte tillbaka.

prisa gudarna för gränna i alla fall, där finns polkagrisar!

//blixtlås, dödskallar och sånt//

Lottie och jag stod och letade örhängen åt mig. Klassiska örhängen. Vanliga enkla örhängen.
"Örhängen i form av säkerhetsnålar, blixtlås, dödskallar och sånt har ni där borta", sa butiksbiträdet när hon passerade förbi.

vad tusan tänkte jag då.
vad tusan tänker jag fortfarande.

Gelix
RSS 2.0