michael jackson.

Jag vet exakt när jag blev ett michael jacksson-fan.
Lördagen den sextonde augusti 1997.

The dangerous tour direktsändes från Ullevi och mamma och pappa satt bänkade i soffan. I förbifarten fastnade jag framför antingen earth song eller who is it. Exakt vilken av dem minns jag inte. När jag fyllde tio ett halvår senare fick jag Bad-skivan av min moster, men i och med att just den låten inte fanns med blev den bortglömd i ett halvår, tills jag hittade den igen.

Ända sedan den dagen började jag samla på michael jackson-saker. Fram till andra året på gymnasiet hade jag hela taket och väggarna i mitt rum täckta med flaggor och tidningsurklipp. Det första jag såg när jag vaknade under flera år var en illa placerade löpsedel, prydd med texten "michael jackssons kalsånger dna-testas". Jag åkte till sthlm och köpte mersch, hängde på fanforum och kom över en del saker som säkert skulle kunna bli värda någonting en dag. En pre-release-skiva från en radiostation som lades ned och ett par av solglasögonen han desigade bland annat.
 
På Roskilde sjöng Kanye West en låt där han hedrade Michael Jacksson. Där drog jag även med mig den förkylning och fever som tvingade mig att lämna middagen hos Mariadele och fastna framför michael jacksson´s minnesstund och nu; exakt samma show jag fastnade framför då, lördagen den sextonde augusti 1997.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Gelix bloglovin


RSS 2.0