2009

sammanfattning av 2009

Januari
jag hade världens finaste nyårsafton, firade lottie och dansade på konsthallens bardisk till klockan halv sex på morgonen.

jag, sofie, hedvig och lottie var på en weekend i Göteborg. vi gick på P3guldgalan, massa möten med bokningsbolag och Artist 2009, var på Sticky Fingers och efterfestade i Bullet-bussen.

Februarivanja sydde klart sin kollektion och jag fick äran att possa i kläderna

Mars
jag flyttade hemifrån, till Flemminggatan 22. där brukade alla samlas och dricka vin. ibland kunde man cykla inomhus och ibland satt Hanna i nått av mina skåp och gömde sig.
alla önskade att kunde få en likadan mustasch som peter


och så gick vi modevisning


April
min syster modde i Malmö. jag var där och hälsade på en del, och åkte till köpenhamn.
Maj

Lottie och jag jobbade stenhårt med vår stopmotionfilm och åt årets första halvarsglassoch spelade skivor på poetryslam-smdet var dags för New Media Meeting. jag var med på en workshop som gjorde ett interaktivt java-konstverk.Juni
jag och hedvig läste en samtidskonst-kurs. jag gjorde en konstfilm, lärde känna nya människor, åt hamburgare och drack många spontanöl på babyl.vi drack vin i parkerjag och min mamma åkte ofta och åt glass på olika bryggorjag var med i musikalen om andrew petterssons liv, så jag spenderade en vecka hoss lottie i ydre.vi åt lakritspipor, gick vilse i skogen och skrek det högsta vi kunde så att det ekade över sjöar.

sedan blev det midsommar. den firades i tranås.
vi hann också med att ha fri lek hemma hos Luddes föräldrar och sjunga karaåke på MayFlower.

jag var i malmö & köpenhamn och poosade lite på en modemässa.Juli
vi var på roskilde


lottie arrangerade en endagsfestival så vi åkte till ydre och Giget09

dan fyllde år
¨

elli och jag gjorde supermarioresor.
vilken innebar att vi försökte ta oss till så många slott som möjligt.vi hade vernissagefest, krockade med cyklar och sjöng karaoke


Augusti

vi började skriva vår kandidatuppsats
och så badade vi i motala ström efter att vi dansat oss svettiga på en DnB-kväll

sista augusti flyttade jag hem igen

September
jag började jobba som photoshoplärare på liu
jobbade stenhårt med uppsatsen i veckorna och var ute om helgerna
hedvig och jag spelade skivor på skogsröjet


efter en kväll på hugo badade vi i strömmen
och sedan bröt vi oss in till badhuset

Oktober
vi var i ydre, red och tittade på Cabaret, som lottie, sofie R och gabriel var med i.hade mustaschfestoch spelade lite skivor på Hugooch min gamle ponnykompis fick galoppera till hästhimlenkosthallen hade sin sista festnovember och december får ni minsann se er om efter i arkivet

en lookbook-favorit
den här pojken heter Pierre och är sjutton år. honom brukar jag stalka på lookbook.

little black dressnyårsklänning - check

cookiemonsters, techno and horsesi fredags var jag ett kakmonsteroch någon slags måltavla för folk som var bra på att spilla vatten
jonas var kungen

nu är jag så pass dunderförkyld att jag låter som en traktor när jag pratar. hursomhelst;
eftersom att jag började bli sjuk redan på julafton och min mormor och min farfar har immunförsvar som skulle kunna vara den okända anledningen till att dinosaurierna dog ut, firade jag mest hemma med mamma. Framåt kvällen tänkte Joni, Kim och jag gå till Palace. Det slutade dock med att Joni och jag byggde möbler av kartonger och försökte lösa vart-befinner-sig-kim-och-varför-dyker-han-inte-upp-mysteriet tills vi antog att han blivit bortrövad av tomtar eller uppäten av vargar. Då bytte vi palace-planen mot sunes jul, berts dagbok och 100 höjdare istället.

Juldagen började med att jag mer eller mindre frös ihjäl i stallet. Sedan mötte jag upp Thomas, som skulle ta med mig på förfest. den bestod av technovinyler och glögg. Därefter begav vi oss till Krazy Krigsmust, vilket var en dunderfest för den som varit på dunderfesthumör. Det var tyvärr inte jag dock.  

I lördags var elin och jag i stallet och dog dressyrdöden, båda två. Sedan höll jag på att sova förbi förfesten, men vaknade av att min telefon ramlade i golvet, kastade mig upp, sprang förbi McDonnalds för inköp av kaffe och tog mig tillslut fram till Cattis och Madde. Det var en sån där typiskt trevlig förfest med lagom mycket hästprat och chips. Sedan stressade vi i väg till spårvagnen och vidare till Hugo, där Maskinen spelade. Typiskt bra kväll, ända tills min röst började ge vika och tröttheten hinna ifatt mig.

om att vara typiskt bra på att skriva julklappsrim

jag föddes med en superförmåga att skriva julklappsrim. jag är rent av en precis tokbra julklappsrimmare. dagen innan julafton förvandlas jag till någon slags rimmaskin och producerar rim efter rim efter rim.  jag tror jag ärvt det av min far, han är en sån där fiffig jävel som brukar få vara med och rimma i radio ibland.

i år har jag feber och lösviktsgodisbrist. därför går det lite sisådär.
det här är till en stor kartång med blandning av tre sorters marianne-choklad:

tre olika sorter i en rejäl ranson
kommer på ditt sockersug få fason
när julmaten gör att vikten sviker
och vågen din skriker:
"bit efter bit efter bit
och du blir folktandvårdens favorit!"

spontanresor och ridstövlarNär jag begav mig till stan för att köpa de sista julklapparna fick jag ett spontant ryck och bestämde mig för att hoppa på ett tåg till linköping. Så det gjorde jag. All tågtrafik var sedan inställd på hemvägen, så min käre far kom för att plocka upp mig så att vi kunde ha vägarna förbi HÖÖKS. Min plan var att köpa dressyrsporrar och ridvantar men när jag pekade på de där ultimate ridstövlarna jag suktat efter i några år, i förbifarten och sa till min far "de här ridstövlarna skulle jag kunna döda för!" utbrast han "då är det minsann bäst att du får dem av mig i julklapp!".

här är de.

det gjorde mig till den lyckligaste flickan i heeeeeeela ridsportsbutiken.

091221 12:57

elins plan för dagen var träna gym, köpa julklappar och träna pilates. jag tyckte att det var en helt fantastisk plan och gjorde den till min plan också. alltså ska jag träna gym, handla julklappar och träna pilates med elin idag.

sedan jobba i kväll också förståss.

horses, snow and homemade pizza.min helg kan sammanfattas såhär:
i torsdags var vi ute. det var den roligaste kvällen på länge.
i lördags var vi ute. det var den roligaste kvällen på länge.

nästan alla åker hem till andra städer över jul så jag har hunnit med en massa sista-fikan-innan-jul-fikor och druckit glögg, varit på Saliga munken och druckit färsköl för 19 kr och fått höra av en 35årig man att om jag går klädd i linne och tights får jag skylla mig själv om jag blir våldtagen, tittat på Twin peaks med moa och hanna, ätit moas hemmagjorda pizza och skrattat så dant åt när moa fick pizza i hela ansiktet att sofie ramlade in i en dörrpost. jag ramlade i en nedförbacke påvägen hem i stället.

gårdagen spenderade jag i stallet med cattis. sedan åt jag precis skitmycket potatisgratäng.


091219jag drömde att håret fungerade ungefär som en rullgardin. man kunde anpassa hur långt det skulle vara genom att dra i det. det tyckte jag var asbra, eftersom jag har saknat antydan till relevant frisyr ganska länge.

nu funderar jag lite på om det är socialt acceptabelt att bära termobyxor i stallet i och med att det är femton minusgrader. jag tänkte nämligen ge mig ut och galoppera massa i snön. dock är det lite lurigt det där med att det kanske ligger is under snön. jag vill ju inte vara med om någon mannen-som-kunde-tala-med-hästar-filmen-incident.

stark som en björn

idag är jag uppe med tuppen för att gå på poweryogapass såhär på morgonkvisten.
mitt nya julprojekt är att bli stark som en björn!

//det här är en rätt värdelös måndag. jag har ett behov av att hitta på någonting, men orkar inte göra någonting alls. lotties och mitt minijullov kom som ett slag i ansiktet efter den gångna, hektiska veckan och det gör att jag blir så rastlös att jag köper saker jag verkligen inte behöver.

till exempel en stjärnprojektor.

091214 12:05


den här helgen har jag hunnit med att slå in tvåhundra julklappar, spontanöl på babyl, lyssna på technovinyler, baka fejksnö, dricka champagne, spela supermario, fira hanna och erik och bygga ett candyland. man kan med andra ord summera den här helgen med ett TOP NOTCH!

fotodokumentation från verkstadför någon vecka sedan hade jag i uppgift att fota på One Moment In Time. på vägen dit tappade jag min externa blixt i marken så att ampan gick sönder. jag fick försöka hålla kameran mot ett filmkamerastativ den inte gick att fästa i. jag tänker tacka gudarna för mitt 50mm F 1,8 och adobe lightroom.

beauty boyidag har lottie varit med i stallet och fått fason på både mig och pållen.

rings


de här två ringarna vann jag på en traderaauktion precis. jag älskar att de ser ut som någon slags fingersköld.
tydligen har de varit rollspelsmaterial innan.

fett med fashion!

 


Blind people


foto

efter att ha sett Noah Winklers fotografier tänker jag vara hemskt ytlig och säga att
gosh! vad det kan se vackert ut att vara blind!


vernissageigår var vi på vernissage på Broadway. fick massa gratisöl. sedan gick jag hem till jenny och avslutade kvällen på Hugo. jag hade på mig de spexiga sammetsbyxorna, med dåliga fickor och det resulterade i att min mobiltelefon fortfarande befinner sig på hugo.

House of HollandDet första jag gör när jag vaknar varje morgon är att kika in på nelly.com för att se om strumpbyxorna som House of Holland har designat åt Pretty Polly kommit in. Jag tänker nämligen införskaffa Wanna-Party-strumpbyxorna.


o_O

idag vaknade jag med feber. himla typiskt!


Gelix
RSS 2.0