new young ponyclubEftersom att 50% av min projektgrupp (Lottie) är hemma med förkylning har jag spenderat dagen med en tur in till stan. Där försökte jag klara mig utan att dö skoskavsdöden i mina blommiga dr.martens. det fungerade i tre timmar sedan gav jag upp. men jag anar förbättring!

eftersom att det finns en hel del nya läsare, men främst kanske för att jag älskar att berätta om mig själv har jag styrt upp en sånhäringa presentationslista jag hittade någonstanns någon gång när jag hade för mycket fritid;

Vad heter du?
Angelica, men alla kallar mig Gelix eller Gellan.
Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja?
Decibell
Vilken årgång är du?
1988
Vart bor du?
precis utanför Norrköping
Vad pluggar du?
Jag studerar andra året Kultur, samhälle -och mediegestaltning på linköpings universitet.  
Vad sysslar du med annars?
När jag inte befinner mig i skolan eller på Waynes eller Världens Bar arbetar jag extra på Östgöta Natur och utbildningscenter, går på ponnyprommenader, frilansfotograferar och är en av fyra medlemmar i Queens of Noise, en konsert -och klubbarrangörsgrupp som bland annat har klubben Noise på Hugo en gång i månaden. På Torsdagar, fredagar och lördag är det alltid fest.
Hur lång är du?
171 cm
Hur mycket väger du?
53-54 kg
Har du några piercingar/tatueringar?
Jag har såna där vanliga öronpiercingar och en tatuering över vänstra skuldran, föreställande min f.d katt.
Favorit ämne i skolan?
jag har inga ämnen i skolan. men det jag gillar mest är den kreativa friheten och att få arbeta praktiskt med projekten. Nu gör vi en fotoutställning, med eko-fashionfoton som leder in folk i miljödebatten. 
Vad använder du just nu för skor?
oftast kängor eller converse
Samlar du på någonting?
My Little ponys och kontaktannonser.
Favoritfärg på kläder?
jag är antingen väldigt svart eller pinsamt färgglad.
Favoritaffärer?
Pickadoll, ebay, weekday
Äger du en iPod?
Nej, däremot en chockrosa mp3
Vilken tid är din väckarklocka inställd på?

det beror helt på när jag ska befinna mig i skolan
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
jag älskar att fotografera. och jag är så egenkär att jag helst fotograferar mig själv.

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
jag har testat en enstaka gång och det gick inget vidare. jag tror inte på mediciner. jag tror på att lösa problemen istället för att trycka undan dem med tabletter.

Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
berg och dalbana

Tycker du att du är attraktiv?
ibland älskar jag mig själv. ibland hatar jag mig själv.
Vilken är din favorit drink?
Cuba Libre. men jag dricker mest öl eller vin.


punkt.

PANG PANG!jomen hörrni,
det var ju systern som målat bilderna i det tidigare inlägget. Jag målar ju som sagt som en femåring och har inte så förvriden syn på mig själv.

efter en hel del effektivt skolarbete begav jag mig till stan och mötte upp Liza för en fika. Efter ett tag dök Flisan upp och därefter tog vi en tur i affärer för att leta efter hemligheter att slå in till julafton. Eller ja.. Flisan letade efter hemligheter att slå in till julafton. Jag är mer av en sista-minuten-person. Därefter vandrade Flisan och jag till Världens Bar och fikade med Sofie, Amanda och Vanja.

Nu lyssnar jag på Knife och önskar att det snart är onsdag. Onsdagen är, enligt Sofie en av de bästa dagarna på veckan i och med att halva har gått och det ända man har framför sig är helgen. Och jag är ju himla pepp på torsdag, fredag och lördag.

Teckningar

Min lillasyster pluggar mode/design, skiss -och mönsterteknik i Malmö och är bra på sådana saker jag så väldigt gärna vill vara bra på, men utför lika bra som en femåring. jomen, att rita till exempel. Titta bara;


Fotosession 2ibland får man improvosera fram bra ljus med hjälp av nödlösning. här i form av frigolitskärm.Jag är så himla trött och sliten efter två dagars fotograferande och en tågresa baklänges. Men det har varit så himla roligt och gått väldigt bra. Vi har åkt runt i Österbymo, letat efter någon som äger en koskinnsmatta, lånat höns och bygt burar åt dem och bett otroligt vackra Gabriel att poosa i ganska bisarra sammanhang såsom i en fabrikslokal, omgiven av köttförpackningar.

Fotografierna vi ska använda till utställningen får ni inte se än. Det här är några extra jag passade på att ta.

Fotosessioner

 
foto: angelic peterson

Förra helgen var Ps, Lottie och jag uppe rysligt tidigt och fixade foton till projktet, i snålblåst, vid en soptipp. Jag är frukatsvärt nöjd med resultatet. Ni får inte se bilderna i större format än dock, för Ps nya medicin lurar ibland i henne att hon är ful och jag vill ju inte att hon ska känna så och skämmas. Speciellt inte när hon snarare är en av de snyggaste jag känner.

De här bilderna är i alla fall till någon slags lookbook eller någonting till Hemp-on. De vi ska använda till fotoutställningen är lite mer vinklade så att de leder in dig i miljödebatten.

Idag åker Lottie och jag till Tranås, möter upp Gabriel, som ska få poosa för oss den här helgen. Därefter kommer vi spendera två dagar med att släpa runt på hönor, äta middag på ett kalhygga och hänga runt i fabrikslokaler. Jag vet bara inte vad jag tycker om att göra det i över sex minusgrader. URS!

PANGPANG!kort helgsammanfattning;
Det har varit en sådär typiskt bra helg med väldigt många fester att gå på. I Fredags var vi hemma hos Vanja, där vi bland annat spelade ett fantastiskt kortspel. Det fantastiska kortspelet går bland annat ut på att man får uppfinna en ny regel om man drar en knäckt. Och att uppfinna nya regler är ju sådär väldigt roligt. Efter ett tag dök Sofie och Hedvig upp, så jag kunde ta Erik´s glasögon, se ut som en skolfröken och göra läxa-upp-olydig-hedvig-poosen (bilden). Som de flesta kvällar slutade denna på Hugo. Det vore ju synd med omväxling och variation lixom.

På lördagen har jag och Lottie fotat hela förmiddagen till projektet och Hemp On. Ps tvingades poosa på soptippar i snålblåst men resultatet blev nog rätt bra. Därefter hann vi med en fika innan kvällens festligheter började hemma hos Natalie och därefter fortsatte på Sofia och Elin´s inflyttningsfest. Det var fågel, fisk eller mittemellan-tema. Sedan gick vi på Sinstarparty innan vi gick till Svea. Därefter hann jag även med att befinna mig i konsthallen, på Hugo och avslutningsvis i konsthallen igen, tills Hedvig och jag dog trötthetsdöden.  

Om positiv ensamhet och Tiger Lou

Igår satt Elin, Sasha och jag på världens ganska länge. Det var så himla trevligt att man inte ville gå därifrån. Men jag hade ju en konsert att gå på. Och Sasha en buss att åka med.
I alla fall.. konserten.

Eftersom att ingen ville gå på Tiger Lou, och de som tidigare velat betsämde sig för att låta bli i sista minuten kom Elin, Sasha och jag fram till att varför skulle jag låta bli på grund av det, när jag ändå får gå gratis? Det är ju konserten jag vill gå på, inte umgås med massa folk. Av gammal hederlig vana hade jag kanske åkt hem eller struntat i konserten vid ett sådant tillfälle ändå, i och med att det tar emot att göra saker själv.

Vi kom fram till att jag snarare är en sådan där lite småasocial person som kommer att vara sådär positivt ensam vid ett sådant här tillfällt. Så då gick jag på konserten. Själv. Strök omkring och såg lite sådär smålurig ut i stor pälsmössa och hälsade på dem jag kände.

och jag gillade det! Det finns ju ingen jag hellre umgås med, hatar och älskar så mkt som mig själv. Så jag konstaterade att jag ska göra precis vad jag vill, lite oftare och kände mig sådär härligt oberoende av andra.

Vilket upplyft Tiger Lou har gjort! Deras låtar var det första jag lärde mig att spela på gitarr i och med att slingorna var så himla enkla men ändå melodiska. Jag såg dem live för några år sedan och då var det ett trött band, nästan helt utan publikkontakt som stod på scenen. Men nu har de på något sätt vaknat upp, utvecklats otroligt mkt, inte minst instrumentalt och lät så fantastiskt bra!

Typiskt lyckad kväll, på alla vis.


KaffeIgår lärde jag mig någonting väldigt bra. Jag är en stor kaffeälskare, men i början av sommaren, efter fika på kulturhuset med säkert sex koppar kaffe varje kväll låg jag sedan vaken och stirrade i taket om nätterna. Det skyllde jag på kaffet. Och ända sedan dess inbillar jag mig att jag inte kan sova om jag dricker kaffe efter klockan fem på eftermiddagen.

Igårkväll satt jag, Sofie, Hedvig, Moa och Manfred på Världens Bar ganska länge. Jag bröt mitt invanda kaffemönster och drack kaffe ändå. Och det utan att ligga vaken halva natten. Det betyder ju att jag nu kan dricka kaffe alla tider!  

50% av min projektgrupp (Lottie) ligger hemma och plågas av halsfluss och jag vågar därför inte träffa henne. Därmed står projektarbetet och uppsatsskrivandet still en stund och jag har ledigt. Därför ska jag passa på att städa sådär jobbigt, maniskt noga och se till att jobba lite. Jag har ju två böcker att korrläsa och en stor hög av papper som ska bokföras.

Ikväll ska jag träffa Elin och Sasha på världens bar och förhoppningsvis hamnar jag, sofie och hedvig på Tiger Lou-konserten efter det.

om ljudfilerna som försvannNär jag satte på mig hörlurarna och startade inspelarmanicken för att transkribera undersökningen vi kämpade med igår sprakade det mest tomt. Förutom filen där lottie och jag lyssnar på alice in videoland och säger "funkar den tror du? spelar vi in?" är det tomt. Undersökningen finns därför inte att transkribera och vi måste göra om den igen på nytt, vilket vi egentligen varken har tid eller ork med.

därför har jag och elli vandrat runt på stan istället. vi har försökt klura ut om pickadoll har öppet, fikat på waynes och jag tappade bort min ena vante.

sedan jag kom hem har jag bråkat med mina dr martenskängor. de försöker få mig att dö skoskavsdöden och jag i min tur kontrar det hela med att försöka töja ut dem och mjuka upp dem. jag har dem på mig när jag tittar på tv. jag går upp och ned för trappor i dem. jag har på mig väldigt tjocka sockar. kanske funkar det.

kanske inte.

The Shaidon EffectLottie och jag har stått vid Maxi och försökt få folk att svara på frågor om hur vida deras konsumtionsvanor styrs av mediepåverkan, vanor och attityder. Efter ett tag drog vi slutsatsen att miljömedvetenheten och samvetet ökar ju längre ner i åldrarna man kommer. Det ska vi sedan göra en tredjepersonseffekt-analys och skriva en b-uppsats om.

därefter har jag jobbat. och nu har jag en hel del transkribering framför mig.

lyssna.

back to blackmin nya stora passion är att elda sönder saker. det blir ju så himla fint färgade hål på kläderna. därför har det eldats en del den här helgen. Pappa fick stå för eldandet i fredags i och med att jag är alldeles för rädd för att bränna fingrarna. På lördagen fortsatte eldandet hemma hos Vanja när Amanda och jag tänkte elda dit lite mer brun färg. Det slutade med att vi fick släcka glöden med ett glas vatten och torka linnet med hårfön.

idag har jag levt som om det vore min födelsedag. jag köpte ett fruktansvärt dyrt tygstycke. Det är rätt odefinierbart och jag har svårt att veta om det är en klänning, ett linne eller en t-shirt. Men häftig är den så i och med att jag alltid är duktig och låter bli att köpa dyra saker skulle det firas genom köp av dyr sak. Sedan har jag ätit tårta hos farmor och farfar.

och för övrigt färgade jag håret svart igen. det skulle kunna vara det bästa jag gjort på länge!

Gelix
RSS 2.0