God Julidag har jag paxat en lägenhet, inhandlat alla julklappar med ps, gått på prommenad med elin, skrivit fiffiga julklappsrim och slagit in paket i tidningspapper för att skaffa mig en miljövänlig image.

jag har bland annat rimmat på thé och thékopp (till mormor):

om du hem har gäster bjudit
väntar du tills vattnet kokat och skjudit
att äga olika smakalternativ har en poäng
någon kanske ogillar den av sommaräng


när du i mörkret & kylan fryser
fyller du denna med värme och myser
när du inte mer vill kännas vintern vid
finns här en smak av varmare årstid


lördag(louise fotade lite)

lördagen bestod av ett stycke förfest hos björn, joni och beebop. moa och jag var där och en aning segstartade. men sedan löste det sig så bra att jag till och med glömde bort att se bandet jag velat se. till och från var det en typiskt bra helg, trots att den resulterade i att mitt huvud varit PANGPANGPANG i två dagar nu.

ska bota det med kaffe, alvedon och någonting kul att hitta på.

Jullovsfest
Lottie och jag ägnade torsdagen åt att fira att vi hade jullov. Det gjorde vi genom att äta lasagne, köpa julklappar, gå på lägenhetsvisning och därefter bege oss hem till Niclas för att dricka glögg. Efter ett tag kom Hedvig och vi gjorde ett snabbt stopp i skolan på vägen till Babyl. Sedan var vi tydligen på Svea har jag hört.

Igår hade Sofie och jag en himla mysig tvåmannaförfest. Sedan Hugo. Jag dog bakisdöden totalt.

Nu dricker jag billig vodka och ska snart på smk-fest.

Typiskt bra torsdag
Igår dog jag trötthetsdöden i skolan, skrev klart uppsatsen, åkte till farmor och farfar för att hälsa på och dessutom sy in ett par jeans och laga ett par. Därefter åt jag min egen vikt i kakor, begav mig till Lottie, hämtade upp henne och sedan tränade vi bort all uppsatsstress på kvällen.

Nu har jag lätt träningsvärk i benen och ska om en stund bege mig in till stan. Där ska jag gå till skolan för sista gången den här terminen, skicka in vår produktion och uppsats, äta en sista lasagne på waynes, handla julklappar, titta på en lägenhet och därefter dricka öl med några av mina favoriter.

Nu ska jag försöka klura ut hur jag ska charma den där hyresvärden.

FotograferingHär är fotografierna jag tog till vår utställning. De flesta kläderna är från härifrån och ekologiska.

Torsdag

Det finns en hel del anledningar till att jag hemskt gärna vill att det ska bli torsdag lite lite snabbare.
en av dem är att jag ska på lägenhetsvisning! hur många vuxenpoäng är inte det?

dessutom hade jag inga hål i tänderna.

Lucianatten
Fredagskvällen började hemma hos Natta med lite luciatågsuppstyrande och förfestande. Därefter var vi ett luciatåg på Hugo. Och eftersom att det väckte så stora läsarreaktioner förra gången jag hade smink (hejhej Liza) så drog jag nytta av att Gabriel var här, adopterade honom som personlig stylist och bar smink igen.

Lördagen spenderade jag genom att städa, bygga en väldigt god grönsaksgratäng, äta den väldigt goda grönsaksgrat'ngen och försöka återhämta mig från onsdagens, torsdagens och fredagens festande. Jag har ju tappat partyformen lite såhär på vintern.

Nu har jag lite städning kvar sedan flera veckor tillbaka, spretigt hår sedan i fredags och godis kvar sedan igår.

PANG PANG!igår begav jag mig hem tidigt på morgonen för att hämta fotografierna, skära till dem i ateljén, ägna mig åt några timmars seriöst uppsatsskrivande och därefter uträtta en del ärenden på stan. Såsom köp av svart jacka, och köp av luciaband åt Lottie.

Klockan två stod vi utanför kulturhuset och misslyckades med att ta oss in. Mick kom till undsättning och räddade oss. Därefter förberedde Lottie och jag den avslutande utställningen för vårt projekt.

Sedan dog jag trötthetsdöden, gick hem till Niclas, tog en mental powernap, blev pigg, försökte styra upp någon slags partyplan och sedan hamnade vi hos Vanja och jonas och därefter på Babyl, där det lektes med juldekorationer och provades glasögon.  


maskeradidag har jag ställt ut några av mina fotografier, lekt med tanken om att det är nog för att man ska få kalla sig konstnär och poosat i en mask.

partyigår hann jag med väldigt många förfester, men lyckades ändå inte bli pepp förrän vi kom hem till nicke och sjöng singstar. därefter begav jag mig iväg för att möta upp vanja, kersti och moa i konsthallen för lite (anti)realism-party. sedan gick vi till kooky och tokdansade på ett rätt trångt dansgolv. när klockan närmade sig tre gick vi tillbaka till konsthallen och stannade till klockan halv sex imorse.

himla lyckad kväll!


utställningendet är himla fint att kunna gå hem från ateljén och ta med sig alla bilderna till utställningen och vetskapen om att vi aldrig någonsin mer behöver redigera dem. Nu ligger de på mitt köksbord och väntar på att ställas ut för första gången på måndag.

de blev bra och vi har kämpat hårt med dem. Gått upp tidig morgon för att bygga hönsburar, fotat in på tidiga natten för att fånga fabriksmiljö och åkt på slingriga skogsvägar i snöstorm med låt sex på en placeboskiva som soundtrack för att hämta en koskinnsmatta.

och då är det fint att faktiskt kunna känna sig nöjd.

så igår firades det lite grann att de nästan var klara. pepparkaksbakande med cattiz, ellinor och flisan hemma hos flisan, julkonsert med niclas, billig öl på trappan och därefter babyl.

idag ska det firas att de är helt klara.
den här gången med (anti)realism-vernissage och lite lugn utgång med billig öl. jag väntar bara på att mitt hår någon gång ska torka, och lyssnar på kraftwerk under tiden.


Om frisyrer

Min frisyr är för tillfället den okända anledningen till att dinosaurierna dog ut. Det är inte ok när den delen som från början var rakad helt plötsligt till och med går att plattånga för att det vuxit för mycket. Och på tal om hår, så kör vi lite frisyrnostalgi;

ettan och början av tvåan på gymnasiet


slutet av tvåan på gymnasiet


tran på gymnasiet


för ett år sedan


för ett halvår sedan


för en månad sedan


men den bästa av dem alla var den här. jag har dock bara orkat styra upp den en gång.

PANGPANG
jag och min nya fantastiska tröja ska iväg på fest

Gelix
RSS 2.0